Amber Meijer met KM Carrera Nederlands kampioen bij de Junioren

Share
  • 23 april 2016 17:38

door: redactie, 23 april 2016 17:38

MIERLO | STEGEN.NET
Amber Meijer heeft met KM Carrera opnieuw een prachtig succes aan haar erelijst toegevoegd. De amazone uit Muntendam werd zaterdag in Mierlo Nederlands kampioen bij de Junioren.

Amber Meijer werd met KM Carrera Nederlands kampioen bij de Junioren. (archief)

Amber Meijer werd met KM Carrera Nederlands kampioen bij de Junioren. (archief)
FOTO: STEVEN STEGEN

Meijer presteerde vanaf het begin sterk bij de titelstrijd in Mierlo. In het eerste parcours liep ze maar 0.14 strafpunt op. Daarna volgden nog twee foutloze parcoursen en nog een balkje in de tweede omloop van zaterdag. De Groningse amazone kwam daarmee uit op een totaal van 4.14 strafpunten.

Het is voor Meijer niet het eerste succes met KM Carrera. Ze werd in 2015 al Gronings kampioen in de ZZ en even later dat jaar KNHS-kampioen in de klasse ZZ.

Met een totaal van 5.80 eindigde Ralph Slaats met Liberty Antara op de tweede plaats. Het brons bij de strijd bij de Junioren was voor Lars Kuster met Kantunaro. Een mooie zesde plaats in het eindklassement was er voor Marlies Pepping. De Drentse amazone kwam met haar eigen fokprodukt Downing Street (v. Cantos) uit op een totaal van 14.05.

Young Riders
Bij de Young Riders prolongeerde Sanne Thijssen haar titel. In het laatste rondje werd het nog flink spannend, want Thijssen kreeg er zes strafpunten bij met Con Quidam RB. Maar met een totaal van 8.86 bleef ze toch baas over Demi van Grunsven, die met Tinka’s Hope zilver pakte met 9.10. Brons was er voor Kevin Jochems met Flugel van ‘t Palmenhof.

Uitslag NK Junioren 2016

ruiter paard afstamming strpnt
1 Amber Meijer KM Carrera Clearway 4.14
2 Ralph Slaats Liberty Antara Arpeggio 5.80
3 Lars Kuster Kantunaro Kannan 10.26