archief
contact
+31 6 53239630

Skye Morssinkhof maakt indruk bij NK springen Junioren

📌 KRONENBERG – Bas Moerings, Skye Morssinkhof en Alicia Bocken zijn de nieuwe Nederlandse kampioenen bij respectievelijk de Young Riders, Junioren en Children. De ontknoping bij Equestrian Centre Peelbergen was behoorlijk spannend.

📌 Kronenberg
📝 STEGEN.NET | KNHS

Bas Moerings, Skye Morssinkhof en Alicia Bocken zijn de nieuwe Nederlandse kampioenen bij respectievelijk de Young Riders, Junioren en Children. De ontknoping bij Equestrian Centre Peelbergen was behoorlijk spannend.

Skye Morssinkhof is de nieuwe Nederlands kampioene bij de junioren. De 17-jarige amazone uit Hierden stelde met haar paard G-Vingino-Blue (v. Zirocco Blue) het goud zeker door twee mooie nulrondes op de laatste dag van het NK in Kronenberg.

Met haar andere paard Checkpoint Chacco (v. Chacco Blue) werd Morssinkhof ook nog tweede in het algemeen klassement, maar de amazone kon maar één medaille winnen. Het zilver ging dus naar Marie Sandell met Gubano. Het brons was voor Amber van Marle.

Sinds een tijdje rijdt Morssinkhof bij de Oakland stables van de Ier Darragh Kenny. ,,Ik heb jaren getraind bij Pascal Roosendaal, maar heb nu een tussenjaar na school en zit een paar maanden intern bij de Oakland Stables. Dat bevalt heel goed.’’ Haar NK verliep vlekkeloos na drie springfouten met haar twee paarden op de eerste wedstrijddag.

Na een enerverende laatste manche is Bas Moerings gehuldigd als nieuwe Nederlands kampioen springen bij de Young Riders. Op het Equestrian Centre de Peelbergen kwamen Elize van de Mheen en Vincent Dings naast hem op het podium.

Zelf gefokt

Na afloop prijst Bas Moerings het karakter van zijn paard dat door de familie Moerings zelf werd gefokt. ,,Hij is maar klein en heeft niet heel veel ervaring. Eigenlijk ging hij een beetje voor spek en bonen mee en wilde ik hem vooral ervaring op laten doen hier. Maar hij heeft al zijn kwaliteiten getoond. De eerste wedstrijd wisten we te winnen en op vrijdag in de tweede wedstrijd maakte hij één foutje. Hardesther compenseert echt al zijn kleine beperkingen met zijn geweldige karakter.”

Het spannende kampioenschap van de Children werd pas in de laatste rit beslist. Na de eerste twee wedstrijddagen begonnen Nick Nanning en zijn paard Bandia vanaf pole-position aan de finaledag, gevolgd door Thijmen Vos met Calgary 56.

In de eerste manche van de finale werden de kaarten al flink geschud en kwam de 13-jarige Alicia Bocken als enige zonder fouten over de streep met haar 12-jarige merrie Dagma. Met minder dan een balk voorsprong op haar naaste rivalen Thijmen Vos, Yfke Priem en Britt Schaper, begon Alicia aan de tweede en beslissende manche, die naar de iets koelere avonduren was verschoven.

NK springen Young Riders 2020

  1. Bas Moerings (Roosendaal) – Hardesther (v. Kannan), 4.00
  2. Elize van de Mheen (Hoevelaken) – Ferdinand B (v. Verdi), 5.48
  3. Vincent Dings (Heeze) – Cream Couleur Z (v. Cream on Top), 8.98

NK springen Junioren

  1. Skye Morssinkhof (Hierden) – G-Vingino-Blue (v. Zirocco Blue), 4.93
  2. Marie Sandell (Anthy, Rhone-Alpes FR) – Gubano (v. Guidam Sohn), 11.54
  3. Amber van Marle (Ambt Delden) – Gregorius v/d Vrendt (v. Emilion), 12.41

NK springen Children

  1. Alicia Bocken (Weert), Dagma , 2.87 strafpnt
  2. Yfke Priem (Franeker), Esprit De Pomme, 5.64 strafpnt
  3. Pien de Boer (Nieuwleusen), Fame, 7.81 strafpnt

Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel