Bennie van Es en Marloes Oosterhof imponeren op dressuuravond Indoor Tolbert

  • 27 maart 2016 14:35
door: redactie, 27 maart 2016 14:35

TOLBERT | STEGEN.NET
Indoor Tolbert zit er voor de dressuurliefhebbers al weer op. Zaterdagavond was de afsluiting met shows en küren op muziek. Bennie van Es won de kür in de ZZ-licht en Marloes Oosterhof in de Z2.

Marloes Oosterhof won met Emmerson de kür klasse Z2 bij Indoor Tolbert.

Marloes Oosterhof won met Emmerson de kür klasse Z2 bij Indoor Tolbert.
FOTO: NORINE HABEKOTHÉ

Drie dagen lang stond het concours hippique in de HJC-manege in het teken van de dressuursport. Zaterdagavond kon het publiek, dat in groten getale naar de manege was gekomen, met volle teugen genieten van shows en van deelnemers die een kür op muziek uitvoerden. Shows werden gegeven voor Laura Zwart en Ellen Wynia en ook het Z-Friezenteam Groningen. Zij kregen een gul applaus van de toeschouwers.

Grote waardering
Ook de kür op muziek, die werd verreden in de klassen Z1, Z2 en ZZ Licht, kon op grote waardering van het publiek kon rekenen. Bennie van Es uit Marum was de man die in de ZZ Licht de winst naar zich toe trok. Op Dorian van Soma zette Van Es een prachtige uitvoering neer en dat werd erg gewaardeerd door jurylid Corrie Rave. Zij gaf de kampioenen van Friesland precies 72 procent voor zijn uitvoering en daarmee greep de ruiter uit Marum de eerste plek. Vooraf had Rave zo haar bedenkingen toe ze hoorde dat Van Es voor muziek van Justin Bieber had gekozen, maar ze kon achteraf alleen maar complimenten geven. Tweede werd Frans van de Heuvel op Belise. Voor zijn kür kreeg hij 66%.

Voor Marloes Oosterhof (Zuidbroek) was er winst in de kür op muziek in de klasse Z2. Met Emmerson scoorde Oosterhof 72,87%, precies vier procent meer dan Gosse Pieter Hellinga. Hij kwam met Eyecatcher in de ring.

Hellinga won eerder op de zaterdag de reguliere dressuurwedstrijd in de klasse Z2, met hetzelfde paard. Hij vergaarde toen voor zijn proef 241 punten. Voor Marlies Oosterhof was toen de tweede plaats weggelegd met Emmerson met een score van 226 punten.

Drukke avond
In de klasse Z1 ging de winst naar Laura Zwart die een drukke avond had. De amazone uit Oosterwolde kwam niet alleen voor de shows in de ring, maar gaf daarnaast ook nog een prima kür op muziek ten beste. Daarvoor kreeg ze van jurylid Corrie Rave 73,25% en dat was bijna twee procent meer dan haar naaste opponent Marrit Reusien. De amazone uit Ruinen reed op Hidde fan de Brinkhof naar 71%.