archief
contact
+31 6 53239630

Indoor Tolbert biedt ook veel voor lief­heb­bers dressuur

TOLBERT — Ellen Wynia, Laura Zwart en het Z Friezenteam Groningen nemen tijdens Indoor Tolbert deel aan het dres­suur­ga­la. Het onder­deel staat gepland voor zater­dag­avond 26 maart. 
Ook het bekende Z Friezenteam Groningen komt tijdens Indoor Tolbert in actie. foto: Ingrid Truijens

TOLBERT | STEGEN.NET
Ellen Wynia, Laura Zwart en het Z Friezenteam Groningen nemen tijdens Indoor Tolbert deel aan het dres­suur­ga­la. Het onder­deel staat gepland voor zater­dag­avond 26 maart. Indoor Tolbert timmert de laat­ste jaren flink aan de weg voor de dressuurliefhebber.

Ook het bekende Z Friezenteam Groningen komt tijdens Indoor Tolbert in actie. foto: Ingrid Truijens
Ook het beken­de Z Friezenteam Groningen komt tijdens Indoor Tolbert in actie.
FOTO: INGRID TRUIJENS

Indoor Tolbert is daar­mee veel meer dan alleen een spring­con­cours. De afge­lo­pen jaren heeft de orga­ni­sa­tie haar dres­suur­wed­strij­den naar een hoger plan gebracht via Subtop-wedstrij­den. Ruiters en amazo­nes die in de Subtop uitko­men zijn veel­al op profes­si­o­ne­le basis in de hippi­sche sector werk­zaam. Onder de deel­ne­mers die naar Tolbert komen, zitten veel beken­de noor­de­lij­ke amazo­nes en ruiters.

Een daar­van is Ellen Wynia uit Steenbergen. Ellen Wynia komt naar Tolbert met haar 9‑jarige ruin Chakakahn, een paard waar ze al enige jaren mee in de ring komt. Met deze nako­me­ling van Sir Donnerhall heeft Wynia al vele succes­sen behaald en onlangs werd ze met deze vier­voe­ter Drents kampioen.

Geduchte concur­ren­ten
Wynia krijgt tegen­stand van een aantal geduch­te concur­ren­ten. Zo staat Marc-Peter Spahn (Niebert) ook op de deel­ne­mers­lijst. Hij werd eind febru­a­ri Gronings kampi­oen en zal het beste uit zijn paard Djorn van de Demro Stables halen om ook de winst in Tolbert naar zich toe te trek­ken. Hij moet als een pitti­ge tegen­stan­der van Wynia worden beschouwd. Dat geldt ook voor de Fries kampi­oen ZZ Zwaar, Bennie van Es uit Marum. Ook hij is favoriet.

Voor het publiek is het mooi dat zowel de Gronings kampi­oen als de Drents kampi­oen en ook de Fries kampi­oen tegen elkaar uitko­men tijdens Indoor Tolbert.

Dressuurgala
Naast de regu­lie­re dres­suur­klas­sen en de Subtop, kent Indoor Tolbert in 2016 het Superhorse Dressuurgala. Zaterdag 26 maart wordt een prach­ti­ge avond voor­ge­scho­teld met onder meer de kür op muziek Z1, Z2, ZZL. Ook zijn er shows die het bekij­ken zeker waard zijn. Deze shows worden verzorgd door Ellen Wynia, Laura Zwart en het Z Friezenteam Groningen.

TEKST: FRED LUBBERS

gerelateerde berichten
Total
1
Share