Indoor Tolbert biedt ook veel voor liefhebbers dressuur

Share
  • 19 maart 2016 17:22

door: redactie, 19 maart 2016 17:22

TOLBERT | STEGEN.NET
Ellen Wynia, Laura Zwart en het Z Friezenteam Groningen nemen tijdens Indoor Tolbert deel aan het dressuurgala. Het onderdeel staat gepland voor zaterdagavond 26 maart. Indoor Tolbert timmert de laatste jaren flink aan de weg voor de dressuurliefhebber.

Ook het bekende Z Friezenteam Groningen komt tijdens Indoor Tolbert in actie. foto: Ingrid Truijens

Ook het bekende Z Friezenteam Groningen komt tijdens Indoor Tolbert in actie.
FOTO: INGRID TRUIJENS

Indoor Tolbert is daarmee veel meer dan alleen een springconcours. De afgelopen jaren heeft de organisatie haar dressuurwedstrijden naar een hoger plan gebracht via Subtop-wedstrijden. Ruiters en amazones die in de Subtop uitkomen zijn veelal op professionele basis in de hippische sector werkzaam. Onder de deelnemers die naar Tolbert komen, zitten veel bekende noordelijke amazones en ruiters.

Een daarvan is Ellen Wynia uit Steenbergen. Ellen Wynia komt naar Tolbert met haar 9-jarige ruin Chakakahn, een paard waar ze al enige jaren mee in de ring komt. Met deze nakomeling van Sir Donnerhall heeft Wynia al vele successen behaald en onlangs werd ze met deze viervoeter Drents kampioen.

Geduchte concurrenten
Wynia krijgt tegenstand van een aantal geduchte concurrenten. Zo staat Marc-Peter Spahn (Niebert) ook op de deelnemerslijst. Hij werd eind februari Gronings kampioen en zal het beste uit zijn paard Djorn van de Demro Stables halen om ook de winst in Tolbert naar zich toe te trekken. Hij moet als een pittige tegenstander van Wynia worden beschouwd. Dat geldt ook voor de Fries kampioen ZZ Zwaar, Bennie van Es uit Marum. Ook hij is favoriet.

Voor het publiek is het mooi dat zowel de Gronings kampioen als de Drents kampioen en ook de Fries kampioen tegen elkaar uitkomen tijdens Indoor Tolbert.

Dressuurgala
Naast de reguliere dressuurklassen en de Subtop, kent Indoor Tolbert in 2016 het Superhorse Dressuurgala. Zaterdag 26 maart wordt een prachtige avond voorgeschoteld met onder meer de k√ľr op muziek Z1, Z2, ZZL. Ook zijn er shows die het bekijken zeker waard zijn. Deze shows worden verzorgd door Ellen Wynia, Laura Zwart en het Z Friezenteam Groningen.

TEKST: FRED LUBBERS