archief
contact
+31 6 53239630

CH Marum: Marloes Oosterhof de beste in selectie Gronings kampioenschap

MARUM – Marloes Oosterhof won zondag bij het CH Marum met Emmerson in de ZZ-licht de selectie voor het Gronings kampioenschap. Ellen Wynia was met Chakakahn de beste in de beide proeven van de ZZ-zwaar.
CH Marum. Marloes Oosterhof beloont Emmerson na twee geslaagde proeven in de ZZ-licht.

MARUM | STEGEN.NET

Marloes Oosterhof won zondag bij het CH Marum in de ZZ-licht de selectie voor het Gronings kampioenschap. De amazone uit Zuidbroek was met Emmerson een klasse apart.
CH Marum. Marloes Oosterhof beloont Emmerson na twee geslaagde proeven in de ZZ-licht.
Marloes Oosterhof beloont Emmerson na twee geslaagde proeven in de ZZ-licht.
FOTO: STEVEN STEGEN

Oosterhof kwam in de grasbaan sterk voor de dag met Emmerson (v. Jazz). De combinatie kwam in beide ZZ-licht proeven als winnaar naar voren. ,,Emmerson is echt een toppertje, hij deed weer zo goed z’n best vandaag. We hadden scores van 236,5 en 238 punten”, aldus Oosterhof op Facebook.

Het CH Marum kende een omvangrijk en goed bezet dressuurprogramma, al waren niet alle deelnemers even tevreden over de kwaliteit van de ringen. ,,Hard, hobbelig en met kuilen”, zo viel te horen aan de zijlijn. Toch werden er wel opvallend hoge scores behaald.

Dubbele zege Ellen Wynia
In de ‘s ochtends verreden ZZ-zwaar wist Ellen Wynia opnieuw te imponeren. De amazone uit Steenbergen won met haar imponerende zwarte Chakakahn beide proeven met scores van 65,29% en 69,93%.

Joyce Haaijer eindigde als tweede met haar Horses2Fly Tialda H. (v. Jasper 366) met 64,43%. Britt Muis werd derde met It’s Britts Valkenier (v. Krack C) met 62%. In de tweede proef nam Mirjam Drenth met Flo-Joe (v. Florencio) de tweede plaats in achter Wynia (63,57%). Laura Zwart en Bingo werden in deze proef derde met 61,64%.

In de Prix St. Georges was Bennie van Es met afstand de beste. Hij reed de bonte Maurits van Nassau naar een winnende score van 65,2%. Hiermee liet hij Susan Bouwman met Minne van de Egberdinahoeve (64,74%) en Stephanie Berends met Sipko’s Cassanova (v. Larino) en Marjolein Noppert met Socrates, beiden 63,49%, achter zich.

In de Intermédiaire I ging Jean van Deventer aan kop met Lex oet oale Kloosterveen en dat was knap, want het was hun eerste optreden op dit niveau. Annet Koning-Van der Velde werd tweede met Sebastiaan R met 64,93%, maar was toch zeer tevreden. ,,Weer meer punten dan vorige week”, glunderde de amazone uit Nuis.

Laura Zwart gooide met Lumen Dylan met een score van 219 punten hoge ogen in de Z2. De tweede plaats was voor Zoë Schipper met Bugatti Veyron NL, waarmee ze de selectie won voor het Gronings kampioenschap.

Total
1
Shares
gerelateerde berichten
Total
1
Share