Indoor Brabant: zes ruiters uit top tien aan de start

Indoor Brabant: zes ruiters uit top tien aan de start

3 maart 2016 17:49 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 2 minuten

DEN BOSCH | STEGEN.NET
Zes springruiters uit de top tien van de wereld komen in actie tijdens Indoor Brabant. Daarmee kent het evenement in de Brabanthallen, van 10 tot en met 13 maart, opnieuw een sterke bezetting.

De lijst van deelnemers wordt aangevoerd door de Brit Scott Brash. Hij staat sinds mei 2015 onafgebroken aan de leiding in de wereldranglijst. De 30-jarige ruiter won reeds ontelbare Grote Prijzen en won team goud met het Britse team tijdens de Olympische Spelen in Londen in 2012 en de Europese Kampioenschappen in Herning in 2013. In 2015 won hij de Rolex Grand Slam.

Scott Brash, hier mer Hello Sanctos, is één van de deelnemers aan Indoor Brabant.

Scott Brash, hier mer Hello Sanctos, is één van de deelnemers aan Indoor Brabant.

Uit Frankrijk reizen Simon Delestre, de nummer 2 van de wereld, Penelope Leprevost (6), Kevin Staut, winnaar van de Rolex Grand Prix in 2014 en Roger-Yves Bost naar Den Bosch om een gooi naar de goed gevulde prijzenpot te doen. De winnaar van vorig jaar, de Duitser Daniel Deusser (10), is uiteraard ook weer van de partij.

Duitsland stuurt een sterk veld dit jaar waar terdege rekening mee moet worden gehouden: Christian Ahlmann (9), Ludger Beerbaum, Hans Dieter Dreher, Marco Kutscher en Marcus Ehning. Bertram Allen, de huidige nummer 7 van de wereld, zal de Ierse vlag verdedigen.

Belgen
Vier Belgische ruiters zullen de grens oversteken: Olivier Philippaerts, Pieter Devos, Jos Verlooy en Gudrun Pateet. Een ruiter die zeker niet in het illustere rijtje mag ontbreken is natuurlijk de Olympisch Kampioen, de Zwitser Steve Guerdat. Andere bekende namen zijn o.a. Luciana Diniz (Portugal), Rolf-Göran Bengtsson (SWE), Edwina Tops-Alexander (AUS) en Michael Whitaker (GBR).

Ook een groot aantal Nederlandse ruiters krijgen traditioneel alle kansen om te starten in het Brabantse. Natuurlijk mogen de ‘local hero’s’ Maikel van der Vleuten, Henk van de Pol en Nederlands Kampioen Leopold van Asten hier niet ontbreken. Verder zullen o.a. Harrie Smolders, Jur Vrieling, Gerco Schröder en Rabo Talent van het Jaar Lisa Nooren de Nederlandse eer hoog houden.

Dressuur: laatste punten wereldbeker
Voor de dressuurruiters vormt de Reem Acra FEI World Cup Dressage kwalificatiewedstrijd bij Indoor Brabant de laatste mogelijkheid om punten te verzamelen voor de finale in april in Gothenburg. Maar ook de ruiters die al zeker zijn van hun kwalificatie komen graag naar Indoor Brabant.

Isabell Werth is, zoals bijna elk jaar, weer van de partij. Zij won de kwalificaties in Amsterdam en Neumünster, Duitsland. Maar in Den Bosch zal zij flinke concurrentie krijgen de Nederlandse top ruiters Hans-Peter Minderhoud en Edward Gal.

Deel dit bericht