archief
contact
+31 6 53239630

Vrijwel complete top spring­ruiters naar The Dutch Masters

📌 DEN BOSCH – Indoor Brabant | The Dutch Masters krijgt een top­bezetting. Negen van de tien ruiters in de top tien van de wereld­ranglijst komen naar de Brabant­hallen.
Peder Fredricson, hier op H&M Christian K, komt naar Indoor Brabant.

The Dutch Masters (11 t/m 13 maart) mag rekenen op de deelname van maar liefst negen topruiters uit de top 10 van de wereldĀ­ranglijst van december 2021 die werd gebruikt voor het uitĀ­nodigen van de ruiters.

Ben Maher, Daniel Deusser en Martin Fuchs hadden zich al aanĀ­gemeld, maar nu hebben ook de andere zes zich definitief ingeschreven.

Peder Fredricsson neemt deel aan Indoor Brabant.
📸 FEI | Dean Mouhtaropoulos

Het veld wordt aangevoerd door de nummer 1 van de wereld, de Zweed Peder FreĀ­dricson. De Europees kampioen van 2017 en de individuele zilveren en gouden teammedaille winnaar van de Olympische Spelen in Tokyo neemt zijn topper Catch Me Not S mee naar de Brabanthallen.

Succesvol jaar

Het jaar 2021 was een zeer succesvol jaar voor de Zweed en met de SWB ruin Catch Me Not S (v. Cardento) wist hij ook liefst drie Grand Prixs te winnen. Ook al is dit jaar zijn voornaamste doel de Wereldkampioenschappen in het Deense Herning, kijkt Fredericson enorm uit naar The Dutch Masters: ,,Ik vind het een geweldig evenement en waardeer het nog steeds enorm dat de organisatie de wedstrijden vorig jaar lieten plaatsvinden ondanks de moeilijke omstandigheden.ā€

De nummer 3 van de wereld, Fredricsonā€™s landgenoot Henrik von Eckermann, is er ook bij in ā€˜s-Hertogenbosch. In 2019 wist hij op grootste wijze de Rolex Grand Prix te winnen met Toveks Mary Lou. Von Eckermann, ook lid van het gouden Olympische Zweedse team in Tokyo, heeft zijn basis in Nederland waar hij samen met zijn vrouw, internationaal amazone Janika Sprunger, een stal runt.

De andere vier uit de top 10 zijn de Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli (5), die vorig jaar tweede werd in de Rolex Grand Prix, de Brit Scott Brash (6), de enige ruiter die de Rolex Grand Slam titel tot nu toe wist winnen, de Belg JƩrƓme Guery (8) en de Franse snelheidsduivel Julien Epaillard (10).


Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel