Indoor Tolbert: Marieke van der Putten klopt Marlies van Baalen

Share
  • 25 maart 2016 08:09

door: redactie, 25 maart 2016 08:09

TOLBERT | STEGEN.NET
Marieke van der Putten uit Apeldoorn won donderdagavond tijdens Indoor Tolbert de U25/Grand Prix. Ze wist topamazone Marlies van Baalen, die twee paarden in de strijd had, te kloppen.

Marlies van Baalen werd tweede en derde, in een mooie wedstrijd, waarin de deelnemers vanuit het hele land naar de HJC-manege waren gereisd.

Marieke van der Putten won met Ambria bij Indoor Tolbert de U25/Grand Prix.

Marieke van der Putten won met Ambria bij Indoor Tolbert de U25/Grand Prix.
FOTO: NORINE HABEKOTHÉ

Overigens ontliepen Van der Putten en Van Baalen elkaar weinig. Van der Putten scoorde met haar paard Ambria (v. Oo Seven) een percentage van 72,17, terwijl Van Baalen met Ratzinger (v. Ricardos) uitkwam op 71,73 procent.

Met haar andere paard Zinidi (v. Gribaldi) werd Van Baalen derde met 69,80. Femke Beljon werd met Popeye (v. Havel) vierde. Ze kreeg voor haar proef 69,23 procent.

Goede indruk
Wat de twee amazones op de eerste twee plaatsen betreft, zat er volgens de jury nauwelijks verschil in. ,,De deelnemers lieten een erg goede indruk achter en er zat heel weinig kwaliteitsverschil in de uitvoeringen”, liet jurylid Monique Peutz-Vegter weten.

,,Marlies van Baalen was erg sterk op de draf, terwijl Marieke van der Putten een hele goede galop liet zien. Beide dames maakten een erg ontspannen oefening. Het zijn details geweest die de doorslag gaven”, aldus Peutz.

Het Groningse jurylid had overigens veel lof voor de deelnemers. ,,Je ziet dat ze zelfs uit Noord Holland en Brabant naar Indoor Tolbert komen en daar mogen we zeker trots op zijn.”