archief
contact
+31 6 53239630

Marlies van Baalen pakt zege in eerste dressuurproef JIM

MAASTRICHT – De eerste dressuurproef van Jumping Indoor Maastricht, de Prix St Georges, werd vrijdag gewonnen door Marlies van Baalen met haar donkerbruine 10-jarige KWPN-hengst Zinidi.
Marlies van Baalen en Zinidi bij de prijsuitreiking.

blokjeMAASTRICHT | STEGEN.NET | JIM
De eerste dressuurproef van Jumping Indoor Maastricht, de Prix St Georges, werd vrijdag gewonnen door Marlies van Baalen met haar donkerbruine 10-jarige KWPN-hengst Zinidi (v. Gribaldi). De combinatie kreeg de mooie ronde score van 70.000% van de jury, die bestond uit Ulrike Nivelle uit Duitsland, Jacques Van Daele uit België en het Nederlandse internationale jurylid Ghislain Fouarge.

Marlies van Baalen en Zinidi bij de prijsuitreiking.
Marlies van Baalen en Zinidi bij de prijsuitreiking.
JIM / DIGISHOTS

De volgende drie plaatsen gingen ook naar Nederland. De tweede plaats ging naar de Limburgse amazone Kyra Klinkers, die voor eigen publiek 69.737% scoorde met Whoopydoo, een 11-jarige KWPN ruin van Lord Sinclair. Diederik van Silfhout en Madeleine Witte-Vrees eindigden op een gedeelde derde plaats met 68.509%.

Diederik van Silfhout, die bij de Wereldruiterspelen in het Franse Caen een bronzen medaille won met het Nederlandse dressuurteam, had de 10-jarige KWPN ruin Zep (v. OO Seven) meegenomen naar Maastricht. Madeleine reed de nog jonge, zevenjarige Cennin (KWPN, v. Vivaldi). Beste buitenlandse combinatie was de Brit Charles Hutton met de Deens gefokte Douglas IV (v. Diamond Hit) op een vijfde plaats met een score van 67.544%.

Jurylid Ghislain Fouarge zei na afloop: ,,We hebben een paar hele goede proeven en jonge paarden gezien. In de proef zaten bekende ruiters en amazones met nog redelijk onbekende paarden. Een paar sprongen eruit, Zinidi van Marlies, maar ook Cennin van Madeleine en Sir Donnerhall II Old van de Spaanse Morgan Barbançon. Allemaal jonge paarden met talent en toekomstmogelijkheden. Dit soort wedstrijden zoals hier in Maastricht zijn geweldig voor jonge dressuurpaarden die nog ervaring op moeten doen.”

Total
2
Shares
gerelateerde berichten
Total
2
Share