archief
contact
+31 6 53239630

Sterk begin Hans Peter Minderhoud in finale wereldbeker dressuur

GÖTEBORG – Beter kon Hans Peter Minderhoud niet beginnen aan de finale van de wereldbeker dressuur. De ruiter uit Oosterbeek won vrijdag met Glock’s Flirt het eerste onderdeel. In de Grand Prix scoorde hij 76,871%. ,,Fijn om zo te beginnen!”
Hans Peter Minderhoud won met Glock's Flirt de Grand Prix bij de finale wereldbeker dressuur.

GÖTEBORG | STEGEN.NET | KNHS
Beter kon Hans Peter Minderhoud niet beginnen aan de finale van de wereldbeker dressuur. De ruiter uit Oosterbeek won vrijdag met Glock’s Flirt het eerste onderdeel. In de Grand Prix scoorde hij 76,871%.

Hans Peter Minderhoud won met Glock's Flirt de Grand Prix bij de finale wereldbeker dressuur.
Hans Peter Minderhoud won met Glock’s Flirt de Grand Prix bij de finale wereldbeker dressuur.
FOTO: FEI | DIRK CAREMANS

Minderhoud was natuurlijk in zijn nopjes met het mooie resultaat. ,,Ik sta er goed voor. Het is fijn dat ik goed begonnen ben. Maar zondag gaat het gebeuren in de kür op muziek. Het is nog geen gelopen race, maar de overwinning in de wereldbeker is dichterbij dan ooit.”

Vloeiend
Met een prachtig gereden Grand Prix met zijn 15-jarige ruin Glock’s Flirt had Hans Peter Minderhoud op de eerste dag de juryleden op zijn hand. Met een percentage van 76.871% bleef Minderhoud zijn Zweedse concurrenten Vilhelmson-Silfven (76.500%) en Patrick Kittel (76.400%) voor. ,,Het was vloeiend van het begin tot het eind, heel steady. Ik moet wel rijden natuurlijk, maar dat het bijna vanzelf lijkt te gaan, is zoals het moet.”

Veertien dagen geleden bij Indoor Brabant waren Minderhoud en Glock’s Flirt ook de besten in de Grand Prix en in de kür op muziek. ,,Glock’s Flirt voelde vandaag heel goed aan. De vorm van Indoor Brabant is er. Het scheelt in de Grand Prix in punten nu heel weinig met mijn concurrenten Tinne en Patrick.”

Afzeggingen
Door afzeggingen van onder andere Edward Gal, Charlotte Dujardin en Isabell Werth hoort Minderhoud bij de favorieten voor de wereldbeker. ,,Als Edward en Voice en Charlotte met Uthopia hier waren geweest, dan hadden er acht kunnen winnen. Eigenlijk wist je dan de nummers 1 en 2 van de uitslag al. Nu zijn er vier of vijf, die kunnen winnen. Dat maakt het wel een stuk spannender.”

Uitslag Grand Prix, eerste onderdeel finale 2016:

Ruiter

Paard

score

1.

Hans Peter Minderhoud

Glock’s Flirt

76.871%

2.

Tinne Vilhelmson Silfven

Don Aurello

76,500%

3.

Patrick Kittel

Scandic

76,400%

Total
1
Shares
gerelateerde berichten
Total
1
Share