Hans Peter Minderhoud met Glock’s Flirt winnaar finale wereldbeker

Hans Peter Minderhoud met Glock’s Flirt winnaar finale wereldbeker

27 maart 2016 16:40 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

GÖTEBORG | STEGEN.NET
Hans Peter Minderhoud heeft tijdens de Göteborg Horse Show de finale van de wereldbeker dressuur gewonnen. Minderhoud reed een prima proef met Glock’s Flirt en kwam daardoor voor het eerst in zijn loopbaan op de hoogste trede van het ereschavot.

Hans Peter Minderhoud won met Glock's Flirt de finale wereldbeker in Göteborg.

Hans Peter Minderhoud won met Glock’s Flirt de finale wereldbeker in Göteborg.
FOTO: FEI | DIRK CAREMANS

Hans Peter Minderhoud kwam sterk voor de dag, met zuiver gesprongen wissels en een loepzuivere uitgestrekte stap. Er zat veel harmonie en balans in het optreden, dat bovendien vrijwel foutloos werd afgewerkt. De jury waardeerde de proef met een gemiddelde van 82,357%.

De tweede plaats was voor de Zweedse Tinne Vilhelmson SilfvŽén, die met Don Auriello tot een score van 81,429% kwam, ruim een procent minder dan Minderhoud. Op de derde plaats eindigde de Duitse Jessica von Bredow-Werndl met de KWPN’er Unee BB (v. Gribali) met 80,464%.

Uitslag finale wereldbeker dressuur 2016

ruiterpaardafstamminglandscore
1Hans Peter MinderhoudGlock’s FlirtFlorestanNED82,357%
2Tinne Vilhelmson SilfénDon AurielloDon DavidoffSWE81,429%
3Jessica von Bredow – WerndlUnee BBGribaldiGER80,464% 

Deel dit bericht