Home » Hans Peter Minderhoud wint wereldbeker: ‘ik ben er heel erg blij mee’
dressuur

Hans Peter Minderhoud wint wereldbeker: ‘ik ben er heel erg blij mee’

GÖTEBORG | STEGEN.NET | KNHS
Het was zijn zesde finale van de wereldbeker, maar nooit stond hij op het podium. Tot nu. Want Hans Peter Minderhoud eiste tijdens de Göteborg Horse Show met Glock’s Flirt de overwinning op in de finale. ,,Ik ben er heel blij mee”, aldus de ruiter uit Oosterbeek.

Het was voor Minderhoud dus zijn eerste eindzege in de FEI Reem Acra Wereldbeker dressuur, voor Nederland was het nummer 13. Minderhoud’s foutloze proef werd door de juryleden op waarde geschat en was goed voor de eerste individuele titel voor Minderhoud. ,,Het is heel speciaal voor mij. Dit was mijn zesde finale, stond nog nooit op het podium. Ik ben heel blij dat ik heb gewonnen. Ik had echt gebaald als het niet gelukt was.”

Hans Peter Minderhoud bedankt Glock's Flirt na de zege in de finale van de wereldbeker.
Hans Peter Minderhoud bedankt Glock’s Flirt na de zege in de finale van de wereldbeker.
FOTO: FEI | DIRK CAREMANS

Het spreekwoord driemaal wordt voor Hans Peter Minderhoud zesmaal is scheepsrecht. Vaak was Minderhoud er dichtbij met een vierde plaats als hoogste resultaat. In zijn zesde finale wint hij zijn eerste internationale titel, na het brons op het EK vorig jaar in Aken. Het is de tweede Wereldbeker in huize Minderhoud-Gal. ,,Dat is goed voor onze relatie. We zijn nu mooi in balans”, lacht Minderhoud wiens partner Edward Gal de Wereldbeker in 2010 won met Totilas.

Zenuwachtig
,,Normaal ben ik niet zenuwachtig. Vandaag wel. Na de winst vrijdag in de Grand Prix waren het twee lange dagen. Het was mijn zesde finale. Ik stond nog nooit op het podium. Ik ben als groom gestart en heb altijd zelf aan de top willen rijden. Dat gaat dan wel door je heen als je op het podium staat. Deze overwinning staat. Het was echt mooie sport hier de laatste dagen. Ik had vandaag echt een goed gevoel in de proef.”

Minderhoud nam de leiding over van de Zweedse Tinne Vilhelmson Silfven en had in Patick Kittel nog een geduchte concurrent. ,,Patrick is een goede vriend van me. Ik ben naar de stallen gegaan, omdat ik niet wilde zien dat er in zijn proef iets fout zou gaan. Op de videoschermen zag ik dat zijn stapgedeelte minder was en toen wist ik dat ik gewonnen had.” Voor Kittel en Watermill Scandic restte de vierde plaats. Brons was net als vorig jaar voor Jessica von Bredow-Werndl.

Geen fout gemaakt
Minderhouds partner in deze titel is de vijftienjarige ruin Glock Flirt, die in Gothenburg eigenlijk geen fout heeft gemaakt. ,,Glock’s Flirt krijgt echt goede cijfers. Hij heeft geen zwakke punten. Ik kreeg Glock’s Flirt twee jaar geleden te rijden. Het was toen een goed paard, maar ik had niet gedacht dat hij zo goed zou worden. Het is een paard dat echt alles geeft. Hij wil nooit fouten maken. Ik kan echt op hem vertrouwen. Dat is echt een geweldig gevoel. Flirt was trots vandaag, dat voelde ik gewoon.”

Deel dit met je vrienden