Zege bij Indoor Tolbert grootste succes tot nu toe voor Anne-Lotte Tijhuis

Share
  • 3 april 2017 11:02

door: Steven Stegen, 3 april 2017 11:02

Tolbert | STEGEN.NET

Anne-Lotte Tijhuis behaalde met haar overwinning in de Grote Prijs van Indoor Tolbert haar grootste succes tot nu toe. De 22-jarige amazone pakte zaterdagavond in de HJC-manege de hoofdprijs met haar paard Casaktie.

Indoor Tolbert. Anne-Lotte Tijhuis tijdens haar winnende rit met Casaktie. foto: Arjen Schilperoord

Anne-Lotte Tijhuis tijdens haar winnende rit met Casaktie.
FOTO: Arjen Schilperoord

De amazone uit Langeveen hield in de spannende barrage Chantal Regter achter zich. Regter werd tweede en derde.

Winnares Tijhuis is vol lof over haar paard. ,,Casaktie rijd ik nu ongeveer 2 jaar. Ik heb hem samen met Jan Hulshof, de fokker. Het is een super fijn paard waar je qua karakter en instelling niet snel een tweede bij vindt. Ze is super voorzichtig en wil altijd naar de overkant. Ze wil echt alles voor je doen in het parcours.”

Grootste succes
De zege in Tolbert is haar belangrijkste wapenfeit tot nu toe. ,,Ik heb al wel een aantal finales gewonnen maar nog niet vaker op dit niveau met prijzen van deze waarde. Dus wat dat betreft is dit wel een van mijn grootste successen.” Tijhuis verdiende in Tolbert een fonkelnieuwe paardentrailer, aangeboden door Eemsned.

De Overijsselse amazone heeft momenteel zeven paarden in training, maar ze is niet van plan om zich op een volledige carrière in de paardensport te richten. ,,Ik rijd gewoon voor mijzelf. Echter heb ik wel een aantal paarden die ik voor andere mensen rijd of die ik samen heb met andere mensen. Ik studeer fiscaal recht. Deze studie hoop ik eind deze maand af te ronden omdat ik dan mijn scriptie mag verdedigen. Momenteel gaat de meeste tijd wel in de paarden zitten maar ik zou niet fulltime in de paarden willen. Een combinatie 50/50 werk en paarden lijkt mij het mooiste.”