Grote Prijs Indoor Tolbert voor Anne-Lotte Tijhuis

Share
  • 2 april 2017 18:57

door: redactie, 2 april 2017 18:57

Tolbert | STEGEN.NET

Anne-Lotte Tijhuis pakte zaterdagavond de overwinning in de Grote Prijs van Tolbert. De amazone uit het Overijsselse Langeveen was als laatste starter in de barrage de beste met Casaktie en won daarmee de paardentrailer van sponsor Eemsned. De avond werd overschaduwd door een heftige valpartij, waarbij Margot Norder gewond raakte.

Anne-Lotte Tijhuis op weg naar de overwinning in Tolbert met Casaktie.

Anne-Lotte Tijhuis op weg naar de overwinning in Tolbert met Casaktie.
FOTO: Arjen Schilperoord

Desteny, het paard waar Margot Norder op reed, begon te steigeren en viel vervolgens achterover op de amazone uit Stadskanaal. Margot Norder is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Negen combinaties wisten tot de barrage door te dringen. Chantal Regter had goede papieren. De amazone uit Assen plaatste zich knap met twee paarden. Regter stond eerste en tweede en leek op rozen te zitten. Toch wist Anne-Lotte Tijhuis als laatste starter de overwinning nog op te eisen.

Indoor Tolbert. Anne-Lotte Tijhuis en haar paard Casaktie bij de gewonnen trailer van Eemsned.

Anne-Lotte Tijhuis en haar paard Casaktie bij de gewonnen trailer van Eemsned.
FOTO: Indoor Tolbert

Prima afsluiting
Tijhuis noemde het zeker een voordeel om als laatste te mogen starten. ,,Want dat weet je wat de concurrentie heeft gedaan. Ik ben heel blij, het is een prima afsluiting van een voor mij succesvol concours.”

Chantal Regter, de winnares van vorig jaar, had geen klagen, ze werd met Enjoy (v. Calvaro Z) tweede en met Quilando (v. Quintender) derde. Daarna volgde Suzanne Tepper op de vierde plaats met Fyloma. Tepper reed ook fanatiek, maar kreeg net niet de snelle wending die ze in haar hoofd had. Hans de Vries werd vijfde. Hij was met Cyrano de snelste in de barrage, maar maakte wel een fout.

Uitslag Grote Prijs Indoor Tolbert 2017

ruiter paard
1. Anne-Lotte Tijhuis Casaktie
v. Cascari
0-30.58
2. Chantal Regter Enjoy
v. Calvaro Z
0-31.74
3. Chantal Regter Quilando
v. Quintender
0-34.75
4. Suzanne Tepper Fyloma
v. onbekend
0-38.41
5. Hans de Vries Cyrano
v. Contendro II
4-30.29