Frank Schuttert Nederlands kampioen met Go Easy de Muze

Share
  • 24 april 2016 18:39

door: redactie, 24 april 2016 18:39

MIERLO | STEGEN.NET | KNHS
Frank Schuttert is de nieuwe Nederlands kampioen bij de springruiters. De 22-jarige ruiter uit Ommen maakte zondag geen enkele fout met Go Easy de Muze. Michael Greeve deed dat wel, de ruiter uit Veeningen zakte daardoor naar de vierde plaats. Jur Vrieling pakte het zilver.

Michael Greeve had bij het begin van de laatste proef de leiding nog stevig in handen met Whitney BB, maar in de tweede omloop liep de Drentse combinatie tegen 5 strafpunten aan. Greeve zakte daardoor naar de vierde plaats, net buiten het podium dus.

Slechts drie combinaties bleven zondag in de beide omlopen foutloos en zij vormden uiteindelijk ook de top drie. Frank Schuttert, verbonden aan de stal van Jos Lansink, kwam uit op 0.49 strafpunt, opgelopen is de openingswedstrijd van donderdag, een snelheids- en wendbaarheidsparcours.

Jur Vrieling werd fraai tweede met VDL Zirocco Blue N.O.P. met 1.37, bestaande uit 0.37 op donderdag en een tijdfoutje van 1 strafpunt op vrijdag. Leopold van Asten, de titelverdediger, reed VDL Groep Zidane N.O.P. naar het brons met 4.25.

‘Niet verwacht’
Frank Schuttert was blij met zijn titel. ,,Ik had het niet verwacht, maar het is geweldig mooi. Go Easy de Muze heeft hier geen fouten gemaakt. Super. Ik ben wel naar net NK gekomen met een heel goed gevoel. Ik heb met mijn paard Go Easy de Muze een goede voorbereiding gehad. Twee weken geleden in Lanaken heeft hij heel goed gesprongen en waren we vierde in de Grote Prijs. Dat we hier op het NK elke dag foutloos zou blijven had ik niet verwacht.”

Twee jaar geleden won de voormalig Europees kampioen bij de Young Riders met Winchester HS brons on het NK. Vorig jaar gingen ze tot de finale aan de leiding. ,,Toen vergiste Winchester zich gewoon in de laatste ronde en ging het mis.” Met Go Easy de Muze hield Schuttert zijn hoofd koel. ,,Ik moest gewoon voor de nul gaan om de druk op Michael Greeve te leggen. Zeker toen Jur Vrieling voor me foutloos was gebleven kon ik me ook geen tijdfout permitteren.”

Schuttert is bekend om zijn ritten met Winchester HS. Zijn kampioenspaard Go Easy de Muze is pas tien jaar oud en voor velen nog niet bekend. ,,Hij is van Jos Lansink. Hij staat wel op mijn naam met het oog op de Olympische Spelen in Rio. Hij staat nu twee jaar bij Jos. Ik heb hem in begin gereden daarna heeft Jos hem gereden. Sinds november heb ik hem weer onder het zadel.”

Jur Vrieling had vrede met zijn tweede plaats. ,,Ik wist zeker dat Frank en Go Easy de Muze geen fout zouden maken, die sprongen zo goed in de warming-up. Ik moest foutloos blijven met VDL Zirocco Blue N.O.P. om Frank onder druk te zetten. Ik was heel erg gebrand om goed te rijden.”

Nederlands kampioen: @frankschuttert en Go Easy de Muze #springen #mierlo #ruitersinoranje 🏆🐴

Een video die is geplaatst door Ruitersinoranje (@ruitersinoranje) op

Al zeker van een medaille
Voordat Jur met zijn schimmelhengst reed, was hij al zeker van een medaille, nadat hij met Glascow van ’t Merelsnest VDL in het kampioenschap een totaal van 3.46 strafpunten had.

Omdat een ruiter maar met een paard in de einduitslag voorkomt was het brons voor Van Asten en niet voor Vrieling. ,,Zirocco Blue heeft hier overtuigend gesprongen. Maar Rob Ehrens zal pas voor de Olympische Spelen het team bekend maken. Wie dan het beste in vorm is gaat. Ik ben heel blij hoe mijn beide hengsten hier gesprongen hebben. Ik hoop met Glascow van ’t Merelsnest een mooie landenwedstrijd te kunnen rijden en hoop in hem een paard te hebben voor de grote kampioenschappen de komende jaren.”

Uitslag NK springen 2016

ruiter paard strpnt
1 Frank Schuttert Go Easy de Muze 0.49
2 Jur Vrieling VDL Zirocco Blue NOP 1.37
3 Leopold van Asten Zidane 4.25
4 Michael Greeve Whitney BB 5.00
5 Willem Greve Carambole NOP 5.40