Michael Greeve wint Grote Prijs CSI Eindhoven

Michael Greeve wint Grote Prijs CSI Eindhoven

2 juni 2019 23:06 Uit

Door KNHS
 
Deel dit bericht
Leestijd: 2 minuten

🔴 Eindhoven
Michael Greeve herhaalde aan de Karpendonkse plas in Eindhoven zijn huzarenstuk van 2017 door wederom de VDL Groep Grote Prijs te winnen. Dit keer won de ruiter uit Veeningen met de hengst Turbo Z, in 2017 deed hij dat met zijn trouwe merrie Whitney BB.

Frank Schuttert, die in 2018 en 2016 deze Grote Prijs won eindigde dit keer als vierde. ,,De barrage lag mij en mijn paard heel goed. Ik had al met Frank Schuttert een geintje gemaakt. We winnen hem gewoon om en om”, lacht Greeve na afloop.

Michael Greeve Turbo Z
Michael Greevemet Turbo Z (archieffoto)
📸 CSI De Wolden | Jeroen Spoolder

Met 14 deelnemers in barrage van de driesterren Grote Prijs van CSI Eindhoven moest er flink gestreden worden in de finale. Drie Nederlanders deden een greep naar de hoofdprijs en dat lukte.

Voorwaarts

Michael Greeve, de winnaar van 2017, reed overal voorwaarts en profiteerde van de grote galopsprongen van zijn hengst Turbo Z. Alleen de Belg Dominique Hendrickx reed sneller dan Greeve, maar dat ging ten koste van twee springfouten.

Greeve: ,,Het was enorm spannend, want er kwamen nog hele sterke combinaties na mij. Maar iedereen kwam aan het eind iets tekort.” Greeve had eerder in het weekend al gezinspeeld op de overwinning. ,,Ik zei al tegen Frank Schuttert: laten we gewoon om en om de Grote Prijs winnen.” De voorspelling van Greeve kwam uit.

Als laatste starter was meervoudig winnaar (2018 en 2016) Frank Schuttert met Lyonel D een grote favoriet, maar de poging van de stalrutier van Jos Lansink strandde dit keer op een hele goede vierde plaats. Succes was er voor de stal van de voormalig Nederlands kampioen, want Frank’s collega Peter Clemens eindigde met de in Nederland gefokte schimmel Cuidam op de tweede plaats.

Na zijn overwinning in Eindhoven in 2017 vertegenwoordigde Michael Greeve Nederland in meerdere landenwedstrijden met zijn merrie Whitney, die nu met wedstrijdpensioen is en als fokmerrie haar dagen slijt. ,,Ik heb mijn oranje-rijjas nog in de kast hangen, dus ik hoop dat bondscoach Rob Ehrens met na dit resultaat met Turbo Z nog belt voor het team. Ik wil die jas graag nog een keer aan trekken.”

Yves Houtackers, die terug is op dit niveau, bleef ook foutloos en eindigde met Vinci de Beaufour op de mooie zesde plaats.

Aniek Diks won zaterdag de Derby van Eindhoven. Met haar Winston Jumper R klopte ze de Ier Darragh Kenny.

Uitslag VDL Groep Grote Prijs CSI3* Eindhoven 2019
1. Michael Greeve (Veeningen), Turbo Z (v.Thunder van de Zuuthoeve), 0 – 0, 44.59 sec
2. Peter Clemens (Bel), Cuidam (v.Verdi), 0 – 0, 44.80 sec
3. Darragh Kenny (Ier), Classic Dream (v.Colestus), 0 – 0, 44.89 sec
4. Frank Schuttert (Ommen), Lyonel D (v.Little Joe), 0 – 0, 45.09 sec
5. Yves Houtackers (Weert), Vinci de Beaufour (v.Diamant de Semilly), 0 – 0, 47.51 sec

Uitslag Derby van Eindhoven 2019
1. Aniek Diks (Vorstenbosch), Winston Jumper R (v.Cantos)
2. Darragh Kenny (Ier), Duba (v.Casinos)
3. Rob Heyligers (Asten), Cassius Clay VDV Z (v.Calvino)

🔴 Stegen.net | Knhs