archief
contact
+31 6 53239630

Friesland gaat ook springtalenten helpen met Talenten Springteam Fryslân

BEARS – Nadat Friesland eerder al de schouders zette onder een plan om de dressuursport naar een hoger plan te tillen komt er nu een soortgelijk plan voor de springsport. Het heet het Talenten Springteam Fryslân (TSF) en werd zaterdag bij de VDL-Stud gepresenteerd.
Wiepke van de Lageweg, Hester Klompmaker en Alex Nijboer bij de presentatie van het Talenten Springteam Fryslân (TSF).
Hoofdsponsor Wiepke van de Lageweg, Hester Klompmaker en Alex Nijboer bij de presentatie van het Talenten Springteam Fryslân (TSF). FOTO: PETRA DUINDAM

BEARS | STEGEN.NET
Nadat Friesland eerder al de schouders zette onder een plan om de dressuursport naar een hoger plan te tillen komt er nu een soortgelijk plan voor de springsport. Het heet het Talenten Springteam Fryslân (TSF) en werd zaterdag bij de VDL-Stud gepresenteerd.

Wiepke van de Lageweg, Hester Klompmaker en Alex Nijboer bij de presentatie van het Talenten Springteam Fryslân (TSF).
Hoofdsponsor Wiepke van de Lageweg, Hester Klompmaker en Alex Nijboer bij de presentatie van het Talenten Springteam Fryslân (TSF).
FOTO: PETRA DUINDAM

Friesland kende al anderhalf jaar Mei Grand Prix nei Grand Prix. Nu bundelen de KNHS regio Friesland en het KWPN in de provincie de krachten op het gebied van de springsport.

De inzet en het enthousiasme van alle betrokkenen is groot. De bijdragen partners als Horses2fly, Hypo Fryslân, Hippostar, Eco-coaching en Dierenkliniek Wolvega zijn voor het project onmisbaar. Zij waren direct bereid om (financiële) toezeggingen te doen voor het nieuwe springproject.

VDL-Stud hoofdsponsor
De promotor van springpaarden in Fryslan is natuurlijk Wiepke van de Lageweg van de VDL-Stud in Beers. Hij hoefde niet lang na te denken over de vraag of hij het springproject financieel wilde ondersteunen en VDL-Stud tekent dan ook voor het hoofdsponsorschap van het Talenten Springteam Fryslân (TSF).

Het springproject sluit naadloos aan bij het motto van Wiepke: ‘Kwaliteit wint de strijd’. Of het nu fokken van springpaarden betreft of de sport op het hoogste niveau. Jur Vrieling met de VDL-hengsten Bubalu, Zirocco Blue en Glasgow van ’t Merelsnest bewijzen dit keer op keer.

Hester Klompmaker instructrice
Hester Klompmaker uit Buitenpost is als instructrice verbonden aan het stimuleringsplan. Zij heeft jarenlange ervaring als springamazone en heeft reeds vele talenten opgeleid. Zij is een van de weinigen, die staat ingeschreven als coach met opleidingsnivo 5 en is jarenlang als instructeur verbonden aan de Orun opleidingen van de KNHS als allround instructeur.

Daarbij is Klompmaker ook nog lid van het trainersplatform van Rabobank talentenplan als selecteur en trainer. Ook is zij hengstenjurylid bij het KWPN.

In het TSF kunnen ruiters/amazones in de leeftijd van ca. 16 tot 26 jaar met hun (bij voorkeur) KWPN-paard deelnemen. Voorwaarde is dat de ruiters/amazones in het verleden met een pony minimaal M+10 winstpunten hebben behaald. Op deze wijze wil de organisatie jonge talenten uitdagen de overgang van pony naar paard te vergemakkelijken en hun sportieve groei intensiveren.

Inschrijving
Inschrijving via de site van de KNHS of KWPN regio Fryslân is mogelijk tot 26 april. Eind april worden er maximaal 9 jongeren door Hester Klompmaker geselecteerd, waarna na enkele maanden de beste 6 definitief geselecteerd zullen worden. De instructies vinden maandelijks op woensdagavond tussen 17.00 en 20.00 uur plaats in de manege van Hester Klompmaker in Buitenpost.

Inschrijfformulier vind je hier

Total
1
Shares
0 deel
0 deel
1 deel
0 Tweet
0 deel