archief
contact
+31 6 53239630

Fries stimuleringsplan Mei Grand Prix Nei Grand Prix krijgt vervolg

Sonnega | STEGEN.NET Het Friese project Mei Grand Prix Nei Grand Prix krijgt een vervolg. Het opleidingstraject om meer Friese combinaties op het niveau van Grand Prix te krijgen blijkt een succes en kan danmkzij sponsors een vervolg krijgen. Of te wel: It Giet Oan!
Het Friese opleidingsprojectMei grand prix nei grand prix krijgt een sterk vervolg.
Het Friese opleidingsprojectMei grand prix nei grand prix krijgt een sterk vervolg.
📸 Petra Duindam

Sonnega | STEGEN.NET
Het Friese project Mei Grand Prix Nei Grand Prix krijgt een vervolg. Het opleidingstraject om meer Friese combinaties op het niveau van Grand Prix te krijgen blijkt een succes en kan dankzij sponsors een vervolg krijgen. Of te wel: It Giet Oan!

Mei Grand Prix Nei Grand Prix heeft nu vier jaar gedraaid. Na afscheid te moeten nemen van Horses2fly heeft stal de Mersken van Age en Marieke Okkema het stokje overgenomen samen met Dierenkliniek Wolvega. Verder zijn de meeste oude sponsors weer erg enthousiast en zijn opnieuw de samenwerking aangegaan met het project. Ook zijn er wat nieuwe sponsors bijgekomen.

Het Friese opleidingsprojectMei grand prix nei grand prix krijgt een sterk vervolg.
Het Friese opleidingsproject Mei Grand Prix Nei Grand Prix krijgt een sterk vervolg.
📸 Petra Duindam

Het eerste project wordt afgerond op 6 juni in Sonnega bij Manege Caprilli met een leerzame avond, waarbij Alex van Silfhout met zijn senioren een clinic gaat geven. Daarnaast laten de junioren zien hoever ze gekomen zijn. Ook zal Hester Klompmaker met haar junioren een springclinic geven. Entree is gratis.

Doel bereikt

Het doel was om in vier jaar tijd de deelnemers naar de Grand Prix te krijgen en dat is heel goed gelukt. Alle deelnemers, die het project afgerond hebben, zijn of Grand Prix of Grand Prix startgerechtigd, waarbij het de eer was voor Kim Jacobi met Horses2fly Aprés Minuit om als eerste het hoogst haalbare te bereiken.

Laura Zwart is met Horses2fly Zandokan ook Grand Prix en Rensche de Haan met Horses2fly V-Power Inter II, Willem Joëzier de Jong en Mellanie Welles hebben beiden in het junioren project gezeten en hebben zich opgewerkt naar de senioren en Mellanie is met haar Horses2fly Zander Grand Prix en Willem met Horses2fly Allure heeft winst gehaald in de Inter II en mag ook Grand Prix starten.

Friese paarden scoren

In het project deden ook Friese paarden mee en daar is het doel ook mee bereikt. Marsja de Vries-Dijkman was degene die met de goedgekeurde Haitse 425 in de Grand Prix winst behaalde. Joyce Haijer met Horses2fly Tialda en Hennie Roffel met Horses2fly Walt 487 zijn startgerechtigd om in de Grand Prix te starten.

Willem Joëzier de Jong maakte mede door MGPNGP flinke vorderingen.
📸 Petra Duindam
MGPNGP 2.0

In dit nieuwe project Mei Grand Prix Nei Grand Prix (afgekort MGPNGP) zijn ook de vier- en vijfjarige Kwpn’ers erbij betrokken, het is de bedoeling dat de vierjarigen in twee jaar naar het Z toe getraind worden en de vijfjarigen in één jaar. Deze trainingen worden gegeven door Sjak Laarakkers die veel jonge paarden heeft begeleidt.

Bondscoach enthousiast

De Nederlandse bondscoach Rien van der Schaft gaat de senioren trainingen geven en daar heeft hij veel zin in en vindt het een prachtig project. De senioren gaan ook in dit plan les geven aan junioren en zo ontstaat er weer een verspreiding van kennis en is het de bedoeling dat het niveau in Friesland naar een hoger plan komt.

Het was even afwachten of de Friezen ook weer mee gingen doen, maar na alle goede resultaten kon het KFPS niet achterblijven en doet weer mee met dit prachtige project. Ook gaan in 2.0 de senioren les geven aan junioren zodat ook hier de kennis weer vergroot wordt.

Mentale training

Naast de goede trainingen van paard en ruiter is het mentale aspect ook een erg belangrijk punt om goed in de sport te presteren. Hier gaat ook veel aandacht aan gegeven worden onder leiding van Berber van den Berg, die eco coach is in Heerenveen.

De selectieprocedure is van start gegaan en alle informatie is te zien en te lezen via de website http://www.meigrandprixneigrandprix.nl/
Total
32
Shares
0 deel
0 deel
32 deel
0 Tweet
0 deel