Fries dressuurplan leidt in vier jaar op naar Grand Prix

Fries dressuurplan leidt in vier jaar op naar Grand Prix

8 november 2014 17:45 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

📌 Leeuwarden
📝 paardensportnoord

De afdelingen van het KWPN en de KNHS in Friesland hebben de handen ineen geslagen en starten een ambitieus project: Mei GrandPrix Nei GrandPrix. Een selecte groep dressuurruiters moet zo in vier jaar tijd de Grand Prix bereiken.

Het plan is om de dressuursport in Friesland naar een hoger niveau te tillen. De provincie heeft goede ruiters en er worden goede paarden gefokt, maar daarmee ben je er niet. Nu gaan goede paarden vaak de provincie uit en Friese ruiters moeten vaak ver reizen om goede instructie te krijgen. De sleutel tot de top is gevonden in het aantrekken van topinstructeur Alex van Silfhout en financiële ondersteuning van diverse sponsors, waarbij horses2fly als hoofdsponsor optreedt.

Kim Jacobi en Après Minuit maken deel uit van de groep.
Kim Jacobi en Après Minuit maken deel uit van de groep.

De bedoeling is circa vijf combinaties te selecteren die op dit moment al op minimaal Z1- niveau in de sport acteren. De circa vijf combinaties worden geselecteerd op het talent van de ruiter of amazone, de kwaliteiten van het paard, motivatie, inzet en of de ruiter of amazone ‘coachable’ is.

Inmiddels is duidelijk dat de groep zal bestaan uit Laura Zwart uit Oosterwolde met Horses2fly Zandokan SMH, Hennie Roffel uit Tijnje met Horses2fly Arcadia’s Ziron, Linda van der Hauw uit Haskerhorne met Horses2fly Tiadette, Rensche de Haan uit Jubbega met Horses2fly V-Power HH en Kim Jacobi uit Katlijk met Horses2fly Apres Minuit. De maandelijkse trainingen zijn in Katlijk en zijn voor het publiek toegankelijk.

Meer info op de website van het dressuurplan.