archief
contact
+31 6 53239630

Hippische evenementen in De Wolden gaan gezamenlijk optrekken

VEENINGEN – De Hippische Weken De Wolden. Onder die naam gaan vijf bestaande paardenevenementen in de Drentse gemeente De Wolden zich vanaf dit jaar gezamenlijk presenteren. De evenementen gaan nauwer samenwerken in de hoop meer mensen te trekken.
CdK Jacques Tichelaar (links) en de bestuursleden van de vijf hippische organisaties. ©Steven Stegen

Veeningen | STEGEN.NET

Vijf bestaande hippische organisaties in de Drentse gemeente De Wolden gaan vanaf nu nauwer samenwerken. Ook gaan ze zich naar buiten toe als één beeldmerk presenteren: de Hippische Weken de Wolden.
CdK Jacques Tichelaar (links) en de bestuursleden van de vijf hippische organisaties. ©Steven Stegen
CdK Jacques Tichelaar (links) en de bestuursleden van de vijf hippische organisaties.
FOTO: Steven Stegen

De nauwere samenwerking van onder andere het Pinksterconcours De Wijk en het internationale CH De Wolden is een idee van de gemeente. Volgens wethouder Henk Lammers is de hippische sector nu al heel belangrijk in zijn gemeente, maar hij ziet mogelijkheden om nog meer mensen en hippische bedrijvigheid naar De Wolden te halen. De evenementen denken tot wel 40 procent meer publiek te kunnen trekken, maar geven wel aan erg afhankelijk te zijn van het weer.

Woensdag kwamen de organisaties bijeen voor een feestelijke aftrap, met daarbij ook commissaris van de Konigin Jacques Tichelaar. Die onthulde het nieuwe gezamenlijke beeldmerk. Wethouder Jan ten Kate vertelde dat er ook nog een app op de markt komt voor de mobiele telefoon.

Het eerste evenement onder de noemer van de Hippische Weken De Wolden is het bekende Pinksterconcours in De Wijk.

Radiobijdrage met wethouder Henk Lammers en Christiaan Hendriksen van het CH De Wolden

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel