Organisaties achter Hippisch De Wolden: samenwerken loont

Share
  • 13 mei 2015 20:14

door: Steven Stegen, 13 mei 2015 20:14

VEENINGEN | STEGEN.NET
Samen bereik je meer dan individueel. Dat hebben de organisaties van hippische evenementen in de gemeente De Wolden goed begrepen. Ze trekken nu voor het derde jaar naar buiten toe gezamenlijk op en dat heeft absoluut meerwaarde, zo vertelden de voorzitters woensdag bij een bijeenkomst op het fraaie wedstrijdterrein in Veeningen.

Jaap Krikken (links) van de menwedstrijd en wethouder Jan ten Kate

Jaap Krikken (links) van de menwedstrijd en wethouder Jan ten Kate van de gemeente De Wolden.
STEVEN STEGEN

De organisaties afficheren zich gezamenlijk onder de noemer Hippisch De Wolden. De gelijknamige gemeente bracht ze bijelkaar. Een logische stap, maar het was eerst wat onwennig. Maar inmiddels erkennen de organisaties dat het werkt. “Je kunt samen meer publiciteit maken en je inspireert elkaar. Enthousiasme werkt aanstekelijk”, aldus Jaap Krikken van de samengestelde menwedstrijd.

Spin-off
Wethouder Jan ten Kate is tevreden over de samenwerking. “De paardensportactiviteiten zijn van groot belang voor onze gemeente en geven een flink spinn-off. Het is goed dat de organisaties elkaar versterken. Ze trekken zich aan elkaar op.”

Hippisch De Wolden

Tijdens de bijeenkomst van Hippisch De Wolden was er een presentatie van tuigpaarden.
STEVEN STEGEN

De menwedstrijd op 30 en 31 mei is dit jaar al toe aan de 29e editie. Het internationale CH De Wolden, van 16 t/m 19 en 23 t/m 26 juli, staat aan de vooravond van de elfde editie. Voorzitter Christiaan Hendriksen van het CH De Wolden wilde nog niet al te veel details geven over zijn evenement. ,,Dat komt later nog wel, maar ik kan wel verklappen dat we ook iets met dressuur gaan doen en dat er een hele bijzondere clinic komt.”

CH Zuidwolde
Ook het CH Zuidwolde is aangesloten bij Hippisch De Wolden. Het evenement was altijd in juni, maar de organisatie heeft besloten om naar september uit te wijken. Dit vanwege concurrentie van het CSI Twenthe.

Om welke evenementen gaat het?
Deze evenementen vallen onder de paraplu van Hippisch De Wolden:
-22 t/m 25 mei, CH De Wijk
-30 en 31 mei, menwedstrijd Zuidwolde
-16 t/m 19 juli, CH De Wolden
-23 t/m 26 juli, CH De Wolden
-6 t/m 8 aug, Drentse kampioenschappen De Wijk
-10 t/m 13 sept, CH Zuidwolde
24 t/m 27 sept, Donkere Paardendagen Ruinen