Lisa Broekert tankt internationale ervaring op CH De Wolden

Share
  • 14 juli 2023 11:05

door: Fred Lubbers, 14 juli 2023 11:05

📌 VEENINGEN – Lisa Broekert mengt zich op het CH De Wolden nadrukkelijk tussen de internationale profs. De amazone uit Staphorst is blij met de kans om internationale ervaring op te doen in de eigen regio.

Broekert kwam donderdag in actie in de kwalificatie voor de Grote Prijs. Ze kwam met I Am Elrite (coverfoto) met één springfout uit de ring en bleef Albert Zoer uit Echten net voor. De uitgangspositie om de Grote Prijs te halen lijkt voor haar daarmee goed.

Lisa Broekert op Le Formidable tijdens haar Silver Tour.
📸 CH De Wolden | Hans Khoe

Eerder op de donderdag kwam ze ook uit in AllezFlex Prijs, een rubriek over hindernissen van 1.30m. Broekert rijdt al vele jaren op CH de Wolden en ze was er al bij toen het concours alleen nog maar voor landelijke ruiters was.

De amazone uit Staphorst heeft het evenement zien groeien tot wat het nu is, een internationale wedstrijd. ,,Ik rijd zelf niet zo heel veel internationale wedstrijden en dan is het wel mooi dat er zo’n groot evenement in de buurt is”, liet ze tussen de rubrieken door weten. ,,Onlangs reed ik in Kronenburg op een internationaal concours, maar eigenlijk rij ik meest in de buurt, zoals nu op CH de Wolden.”

Ze is naar Veeningen gekomen met twee paarden, √©√©n voor het √©√©n ster-concours en een voor het twee sterren-concours. ,,Ik heb een zevenjarig paard en een tienjarige mee. Met die tienjarige (I Am Elrite, redactie) hoop ik mij te kunnen plaatsen voor de Grote Prijs van zondag. Het paard heeft nog niet zoveel ervaring op dit niveau, maar ik hoop dat we door de kwalificatie komen.”

Samen met haar vriend Klaas-Jan Harke heeft Lisa een eigen stal. ,,De paarden zijn ondergebracht bij mijn schoonvader, maar eigenlijk willen Klaas-Jan en ik een stal bij ons huis. Dat is wel een wens van ons.”

Kantoorbaan

De passie voor paardensport deelt ze met een kantoorbaan. ,,Ik werk bij Van der Sluis Transport in Rogat en kan de baan en het paardrijden goed combineren. Van der Sluis is zelf ook liefhebber van paardensport en geeft mij alle medewerking en is heel flexibel. Er is veel mogelijk”, liet ze lachend weten.

Donderdagmiddag reed ze met de zevenjarige Le Formidable en kwam in de AllezFlex Prijs niet foutloos uit de ring. Le Formidable wierp een balkje af in de eerste fase en daarmee kwam de amazone uit Staphorst niet in de voorste regionen.

De winst in de Silver Tour, de zwaarste wedstrijd in het √©√©n ster concours ging naar de Engelsman Joseph Clayton. Marri√ęt Smit-Hoekstra uit Mildam wist donderdagmiddag de AllezFlex Prijs op haar naam te schrijven.