archief
contact
+31 6 53239630

NK springen Mierlo zonder toppaarden Zenith, Champblanc en Emerald

MIERLO – Het NK springen dat donderdag in Mierlo begint kent een sterke bezetting, maar er ontbreekt ook een aantal toppaarden. Zo laat Jeroen Dubbeldam zijn topper SFN Zenith N.O.P. op stal. Jur Vrieling komt wel op volle oorlogssterkte.
Het wedstrijdterrein van het NK springen Mierlo.

MIERLO | STEGEN.NET
Het NK springen dat donderdag in Mierlo begint kent een sterke bezetting, maar er ontbreekt ook een aantal toppaarden. Zo laat Jeroen Dubbeldam zijn topper SFN Zenith N.O.P. op stal.

Het wedstrijdterrein van het NK springen Mierlo.
Het wedstrijdterrein van het NK springen Mierlo.

Dubbeldam komt bij het NK springen Mierlo wel in actie, maar doet dan een beroep op Carusso LS La Silla. De Olympisch, wereld- en Europees kampioen krijgt de vrijheid om zelf de meest ideale route van Zenith uit te stippelen richting de Olympische Spelen van augustus in Rio. De ruiter uit Weerselo kiest daarbij voor Eindhoven, Windsor, Rome en Rotterdam.

Ook de schimmelruin Glock’s Cognac Champblanc zullen we op het NK springen niet in actie zien; het paard reist richting Shanghai voor de Global Champions Tour. Gerco Schröder rijdt in Mierlo met Glock’s Lausejunge. Maikel van der Vleuten komt helemaal niet aan de start op zijn vroegere thuishaven. Ook voor Verdi is een aangepaste programmering uitgestippeld.

Oorlogssterkte
Titelverdediger Leopold van Asten start natuurlijk wel. Hij mag flinke tegenstand verwachten van bijvoorbeeld Jur Vrieling. De ruiter uit Holwierde komt op volle oorlogssterkte met VDL Glasgow van het Merelsnest en met VDL Zirocco Blue N.O.P. Harrie Smolders start ook, niet met zijn topper Emerals, maar met Aiyetoro (v. Concorde). Ook Willem Greve lijkt met Carambole N.O.P. een combinatie om in de gaten te houden.

De startlijsten en uitslagen van het NK springen Mierlo 2016 vind je hier.

Total
11
Shares
gerelateerde berichten
Total
11
Share