Groot-Brittanië wint landenwedstrijd Rome, Nederland slechts vijfde

Share
 • 27 mei 2016 23:58

door: redactie, 27 mei 2016 23:58

ROME | STEGEN.NET | KNHS

De Nederlandse springruiters werden vrijdag in Rome teleurstellend vijfde in de FEI Furusiyya Landenwedstrijd. Jur Vrieling was het lichtpunt. Hij maakte over de twee omlopen maar één springfout. Groot-Brittanië won de wedstrijd.
Het winnende team uit Groot-Brittanië in de landenwedstrijd Rome.

Het winnende team uit Groot-Brittanië in de landenwedstrijd Rome.
FOTO: FEI

Vrieling kwam aan de start met de schimmelhengst VDL Zirocco Blue N.O.P. De ruiter uit Holwierde begon met een foutloze ronde. In de tweede omloop viel er één balk, op de voorlaatste hindernis. ,,Een onverklaarbare fout”, aldus bondscoach Rob Ehrens.

Na de eerste ronde deed Nederland met vier strafpunten nog goed mee. Ehrens: ,,Maar in de tweede viel het tegen. Dat hoort bij onze sport. Als je kunt winnen, moet je ook kunnen verliezen. Dit is gelukkig nog aan het begin van het seizoen, maar we zullen hier weer uit moeten leren en verder strijden.”

Het wegstreepresultaat in de tweede manche kwam van Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith N.O.P. ,,Dat kan gebeuren. Voor Zenith was dit pas de eerste grote wedstrijd van het seizoen. Dat gold ook voor Glock’s Cognac Champblanc N.O.P. van Gerco Schröder, die in de tweede manche tot aan de waterhindernis heel goed sprong. Maar in totaal hadden we teveel fouten om vooraan mee te doen. Winnen en verliezen ligt in onze sport heel dicht bij elkaar.”

 • Uitslag FEI Furusiyya Nations Cup Rome, 1.60m
  1. Groot-Brittannië, 4 str pnt
  2. Verenigde Staten, 12 str pnt
  2. Frankrijk, 12 str pnt
  4. Duitsland, 14 str pnt
  5. Nederland, 20 str pnt
  Jeroen Dubbeldam (Weerselo), SFN Zenith N.O.P. (v.Rash R), 4 + (16)
  Harrie Smolders (Lage Mierde), Emerald N.O.P. (v.Diamant de Semilly), 0 + 4
  Jur Vrieling (Holwierde), VDL Zirocco Blue N.O.P. (v.Mr. Blue), 0 + 4
  Gerco Schröder (Tubbergen), Glock’s Cognac Champblanc N.O.P. (v.Clearway), (8) + 8
  6. Canada, 22 str pnt
  7. Zweden, 24 str pnt
  7. Italië, 24 str pnt