Frank Schuttert blijft aan kop in tussenstand NK springen

Share
  • 24 april 2015 19:40

door: redactie, 24 april 2015 19:40

blokjeMIERLO | STEGEN.NET | KNHS
Frank Schuttert blijft aan de leiding tijdens het NK springen voor senioren in Mierlo. Schuttert staat met Winchester HS op nul strafpunten.

Frank Schuttert en Winchester.

Frank Schuttert en Winchester (archief).

De hele top drie bleef na het tweede onderdeel ongewijzigd. Winchester HS, SFN Zenith N.O.P. en Don VHP Z maakten wederom geen springfouten en daarmee blijft Frank Schuttert de leider, voor wereldkampioen Jeroen Dubbeldam en Harrie Smolders. Henk van de Pol won met Willink de tweede wedstrijd van het kampioenschap.

Zelf doen
Frank Schuttert: ,,Na de bronzen medaille van vorig jaar wil ik dit keer natuurlijk hoger eindigen. Ik wil het zelf doen en niet afhankelijk zijn van de fouten die mijn concurrenten maken. Gisteren sprong Winchester HS nog iets beter dan vandaag. Toen kwam hij iets meer in zijn ritme.”

Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith N.O.P. – vorig tweede in het kampioenschap – gingen ook in grootse vorm over de vijftien sprongen in het parcours. Wanneer ze zondag over de twee manches foutloos blijven, zijn ze nog afhankelijk van wat Schuttert en Winchester HS doen. De eventuele strafpunten van zondag worden bij die van vandaag en gisteren opgeteld.

Tussenstand NK springen na twee onderdelen
1. Frank Schuttert (Meeuwen, B), Winchester HS, 0 str pnt
2. Jeroen Dubbeldam (Weerselo), SFN Zenith N.O.P., 1,33 str pnt
3. Harrie Smolders (Grobbendonk, B), Don VHP Z, 1,43 str pnt
4. Vincent Voorn (Weert), Quinlan, 1,69 str pnt
5. Leopold van Asten (Duijzel), VDL Groep Zidane, 1,75 str pnt