Remco Been en Michael Greeve presteren sterk in Grote Prijs Hardelot

Share
  • 4 april 2016 19:02

door: redactie, 4 april 2016 19:02

HARDELOT | STEGEN.NET | KNHS
Remco Been uit Wierden won in het Franse Hardelot zijn eerste Grote Prijs op driesterren niveau. Ook was er een prima derde plaats voor Michael Greeve uit Veeningen met Eurohill’s Africa.

Remco Been en Holland van den Bisschop bij de prijsuitreiking. Ze wonnen de Grote Prijs Hardelot. foto: Facebook

Remco Been en Holland van den Bisschop bij de prijsuitreiking in Hardelot.
FOTO: FACEBOOK

Met zijn zege op VDL Holland van den Bisschop (v. Heartbreaker) zette Remco Been zich goed op de kaart, nadat hij begin dit jaar al vijfde werd bij Indoor Groningen. ,,Ik reed als derde en laatste de barrage. De anderen hadden twee fouten. Ik dacht ik rijd een klein beetje door, dan ben ik altijd sneller en win ik nog ook als ik een springfout heb. Met nog drie hindernissen te gaan wist ik dat ik nul zou blijven en heb iets rustiger aan gedaan. Dit is mijn eerste overwinning in een internationale Grote Prijs. Gewoon super”, aldus Remco Been.

Bodem was goed
Been: ,,De bodem was vandaag goed, beter dan de eerste dagen. Hardelot staat er om bekend dat de hindernissen hoog zijn en er zit veel water in het parcours. Dit was een zware wedstrijd. Er waren er dan ook maar drie foutloos.”

Michael Greeve eindigde als derde met Eurohill's Africa.

Michael Greeve eindigde als derde met Eurohill’s Africa.

Remco Been zette afgelopen winter al mooie resultaten neer met de 9-jarige VDL Holland van den Bisschop, voornamelijk op tweesterren niveau. De doorbraak kwam in Hardelot. ,,Ik rijd Holland nu anderhalf jaar. Ik ga volgende week met hem naar het concours in Lummen. Hier in Hardelot en Lummen wilde ik kijken of hij het NK in Mierlo aan zou kunnen. Daar ben ik nu wel van overtuigd. Ik zal heus het NK niet gaan winnen, maar ik wil er ook niet mee doen als programmavulling.”

De overwinning leverde Been niet alleen roem, maar ook een mooi aantal euros (15.000) op.
Michael Greeve en zijn vosruin Eurohill’s Africa maakten twee springfouten in de barrage en werden daarmee derde.

  • Uitslag Grote Prijs CSI*** Hardelot 2016
    1. Remco Been (Wierden), Holland van den Bisschop, 0 – 0-52.67 sec
    2. Nicolas Deseuzes (FRA), Quilane de Lezeaux, 0 – 8-49.23 sec
    3. Michael Greeve (Veeningen), Eurohill’s Africa, 0 – 8-53.54 sec