archief
contact
+31 6 53239630

Remco Been en Michael Greeve pres­te­ren sterk in Grote Prijs Hardelot

HARDELOT — Remco Been uit Wierden won met VDL Holland van den Bisschop in het Franse Hardelot zijn eer­ste Grote Prijs op drie­ster­ren niveau. Ook was er een prima derde plaats voor Michael Greeve uit Veeningen met Eurohill’s Africa. 

HARDELOT | STEGEN.NET | KNHS
Remco Been uit Wierden won in het Franse Hardelot zijn eer­ste Grote Prijs op drie­ster­ren niveau. Ook was er een prima derde plaats voor Michael Greeve uit Veeningen met Eurohill’s Africa.

Remco Been en Holland van den Bisschop bij de prijsuitreiking. Ze wonnen de Grote Prijs Hardelot. foto: Facebook
Remco Been en Holland van den Bisschop bij de prijs­uit­rei­king in Hardelot.
FOTO: FACEBOOK

Met zijn zege op VDL Holland van den Bisschop (v. Heartbreaker) zette Remco Been zich goed op de kaart, nadat hij begin dit jaar al vijfde werd bij Indoor Groningen. „Ik reed als derde en laat­ste de bar­rage. De ande­ren had­den twee fou­ten. Ik dacht ik rijd een klein beetje door, dan ben ik altijd snel­ler en win ik nog ook als ik een spring­fout heb. Met nog drie hin­der­nis­sen te gaan wist ik dat ik nul zou blij­ven en heb iets rus­ti­ger aan gedaan. Dit is mijn eer­ste over­win­ning in een inter­na­ti­o­nale Grote Prijs. Gewoon super”, aldus Remco Been.

Bodem was goed
Been: „De bodem was van­daag goed, beter dan de eer­ste dagen. Hardelot staat er om bekend dat de hin­der­nis­sen hoog zijn en er zit veel water in het par­cours. Dit was een zware wed­strijd. Er waren er dan ook maar drie foutloos.”

Michael Greeve eindigde als derde met Eurohill's Africa.
Michael Greeve ein­digde als derde met Eurohill’s Africa.

Remco Been zette afge­lo­pen win­ter al mooie resul­ta­ten neer met de 9‑jarige VDL Holland van den Bisschop, voor­na­me­lijk op twee­ster­ren niveau. De door­braak kwam in Hardelot. „Ik rijd Holland nu ander­half jaar. Ik ga vol­gende week met hem naar het con­cours in Lummen. Hier in Hardelot en Lummen wilde ik kij­ken of hij het NK in Mierlo aan zou kun­nen. Daar ben ik nu wel van over­tuigd. Ik zal heus het NK niet gaan win­nen, maar ik wil er ook niet mee doen als programmavulling.”

De over­win­ning leverde Been niet alleen roem, maar ook een mooi aan­tal euros (15.000) op.
Michael Greeve en zijn vos­ruin Eurohill’s Africa maak­ten twee spring­fou­ten in de bar­rage en wer­den daar­mee derde.

  • Uitslag Grote Prijs CSI*** Hardelot 2016
    1. Remco Been (Wierden), Holland van den Bisschop, 0 – 0–52.67 sec
    2. Nicolas Deseuzes (FRA), Quilane de Lezeaux, 0 – 8–49.23 sec
    3. Michael Greeve (Veeningen), Eurohill’s Africa, 0 – 8–53.54 sec
gerelateerde berichten
Total
1
Share