Routinier Eric van der Vleuten tweede in Grote Prijs Indoor Drachten

Share
 • 17 januari 2016 23:09

door: redactie, 17 januari 2016 23:09

DRACHTEN | STEGEN.NET | KNHS

Routinier Eric van der Vleuten is als tweede geëindigd in de twee sterren Grote Prijs van Indoor Drachten. Hij was succesvol met het paard Zigali P van zijn Spaanse pupil Marta Ortga. Marlon Madolo Zanotelli werd winnaar.

Indoor Drachten Eric van der VleutenAls laatste starter in de barrage leek Eric van der Vleuten, die ruim een jaar geen Grote Prijzen reed, op weg naar de winst. Op de finishlijn was het verschil met winnaar Marlon Modolo Zanotelli slechts 0,07 seconden. ,,Ik rijd Zigali P voor mijn pupil Marta Ortega. Zij wil over twee weken op Jumping Amsterdam starten, maar kon zelf hier niet rijden deze week wegens werkzaamheden voor haar bedrijf. Daarom heb ik haar paarden hier gestart om ze in wedstrijdritme te houden.”

Van der Vleuten, die zijn zoon Maikel en naast Marta Ortega meer Spaanse ruiters traint, was zelf lange rijd niet actief op wedstrijden. ,,Ik rijd nog veel, maar heb het hele jaar geen Grote Prijs gereden.” Dat de routinier het nog niet verleerd is liet Eric van der Vleuten in Drachten zien.

Marc Houtzager uit Rouveen pakte de derde plaats. Zijn negenjarige Sterrehof’s Calimero maakte indruk over het parcours van parcoursbouwer Quintin Maertens met sprongen op een hoogte van 1.45m. ,,Hij kan overal overheen”, prijst Houtzager zijn ruin met trots.

Jur Vrieling
Zestien van de 55 ruiters reden barrage in de Grote Prijs waarin de Nederlanders goed presteerden. Jur Vrieling (Holwierde) en Arezzo VDL eindigden als vijfde, Ruben Romp reed Audi’s Teavanta II C Z naar plaats zes, Robbert Ehrens en Hisa volgden op 7 en Remco Been eindigde met Holland van de Bisschop op plaats 8.

Michael Greeve startte voor het eerst met Eurohill’s Africa, die hij heeft overgenomen van de geblesseerde Mark Bunting. Greeve eindigde fraai als 12e, met een springfout in de barrage.

 • Uitslag CSI** Grote Prijs Indoor Drachten, 1.45m
  1. Marlon Modolo Zanotelli (Bra), Madame Butterfly (v.Corrado I), 0 – 0, 35.94 sec
  2. Eric van der Vleuten (Someren), Zigali P (v.Kigali), 0 -, 36.01 sec
  3. Marc Houtzager (Rouveen), Sterrehof’s Calimero (v.Quidam de Revel), 0 – 0, 36.21 sec
  4. Francois Mathy jr. (Bel), D’Alantique Royale (v.Darco), 0 -0, 36.23 sec
  5. Jur Vrieling (Holwierde), Arezzo VDL (v.Chin Chin), 0 -0, 36.77 sec