VHV organiseert in Vlagtwedde discussieavond over hengstenselectie

VHV organiseert in Vlagtwedde discussieavond over hengstenselectie

12 april 2016 09:32 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

VLAGTWEDDE | STEGEN.NET
De Veenkoloniale Hippique Vereniging (VHV) organiseert op dinsdagavond 19 april een discussieavond over het selectiebeleid van het KWPN. Daarbij wordt aan de hand van videobeelden terug gekeken op de afgelopen 15 jaar.

Sfeerbeeld van een keuring van het KWPN.

Sfeerbeeld van een keuring van het KWPN.
FOTO: REINOLD LOWES

Er zijn beelden beschikbaar van onder andere de hengsten Cardento, Numero Uno, Namelus R en Tornesch als twee en halfjarige op de hengstenkeuring. De VHV wil aan de hand van deze beelden gezamenlijk met Wim Versteeg vanuit zijn rol als Senior inspecteur hengstenselectie bij het KWPN, hengstenhouder Reinie Tewis en ruiter/fokker Henk Frederiks de discussie op gang brengen.

Vragen die vervolgens aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: Wat heeft het ons gebracht? Hebben we met deze manier van selecteren hengsten gemist? Moeten we in de toekomst ons selectiebeleid gaan aanpassen? Ook wil de organisatie van de avond nog een kleine uitstap maken naar de spelende discussie omtrent het longeren op de KWPN-Hengstenkeuring.

  • Datum: Dinsdag 19 april 2016 Aanvang: 20:30
    *voorafgaand (vanaf 19:00) vindt de ALV van de VHV plaats. De zaal zal om deze reden pas vanaf 20:15 geopend zijn.
    Locatie: Partycentrum Rendering te Vlagtwedde (Schoolstraat 8)
    Entree: Gratis, ook voor niet-VHV leden