archief
contact
+31 6 53239630

Jur Vrieling heerst in hengstencompetitie Zuidbroek

blokjeZUIDBROEK | STEGEN.NET | KWPN
Met drie overwinningen in Roosendaal had hij de lat hoog voor zich gelegd en in Zuidbroek wist hij dit bijna te evenaren. Na winst in de klasse L met Freeman VDL won Jur Vrieling ook de klasse Z/ZZ met de onverslagen Douglas-zoon Dallas VDL. De KWPN-gekeurde Don Sandrino werd tweede.

Met de patente schimmel boekte Vrieling daarmee voor de derde maal op rij een selectiewedstrijd van de Blom KWPN/KNHS hengstencompetitie. In de barrage deed deze oudere halfbroer van de KWPN-goedgekeurde verrichtingstopper Grand Slam VDL (v.Cardento) er een tandje bij en finishte hij ruimschoots als snelste foutloze.Van de vijf barragekandidaten wisten er twee hengsten opnieuw foutloos te blijven. Met een goede foutloze rit reed Leon Kuijpers de KWPN-goedgekeurde hengst Don Sandrino (Sandro Boy uit Meilientje V keur sport-spr v.Concorde, fokker Th.J.M. van Delft uit Oud-Turnhout) naar de tweede plaats. De voorzichtige voshengst sprong met veel gemak in een safe ronde naar de finish.

Als snelste vierfouter kwam de vermogende schimmel Dakar VDL (Cardento uit Nisolde keur pref prest v.Nimmerdor, fokker Willem Abbring uit Onnen) onder James Billington op de derde plek terecht, net voor Don Diablo HX (Vittorio uit Zolaniki keur v.Calvados, fokker Stal Hendrix uit Kessel) onder Pieter Keunen en Starpower TN (Stakkato uit Enjoy v.Escudo I, fokker Manfred Schäfer uit Vechelde) onder Hanno Ellermann.

Total
2
Shares
gerelateerde berichten
Total
2
Share