Home » Daan van Geel en Lennard de Boer smaakmakers op CH Coevorden
springen

Daan van Geel en Lennard de Boer smaakmakers op CH Coevorden

COEVORDEN | STEGEN.NET
De springrubrieken tijdens het 33e CH Coevorden werden beheerst door Daan van Geel en Lennard de Boer. Van Geel won zowel de klasse L als M, terwijl De Boer de Z en de ZZ op zijn naam schreef.

Lennard de Boer won de klasse Z op het CH Coevorden met VDL Edgar M.
Lennard de Boer won de klasse Z op het CH Coevorden met VDL Edgar M.
FOTO: STEVEN STEGEN

In de ZZ-rubriek, die werd verreden op het moment dat veel toeschouwers het al voor gezien hielden, werd mooie sport geleverd. Lennard de Boer eiste de overwinning op met Zazoe. De ruiter uit De Wijk heeft dit paard nu zo’n twee maanden onder zijn zadel. Plaatselijk favoriet Karin Dijkstra behaalde met haar enorme paard Corstijn de tweede plaats.

Daan van Geel won zowel de klasse M als de klasse L en weet wel hoe dat komt.
Daan van Geel won zowel de klasse M als de klasse L en weet wel hoe dat komt.
FOTO: STEVEN STEGEN

In de klasse Z zag parcoursbouwer Jos Brinkman veel combinaties fouten maken. Van de 22 starts bleven er maar vier foutloos. Bert-Jan Zuidema was de eerste foutloze. Hij reed een snelle ingebouwde barrage met Fleurabella: foutloos in 48.04. Daar bleef hij geruime tijd mee aan de leiding. Anouk Vos uit Dalerveen was met Example in de barrage langzamer en maakte ook een fout.

Efficiënte rit
Daarna was Lennard de Boer aan zet met de geweldig springende VDL Edgar M. In een keurige en efficiënte rit bleef hij foutloos in 44.13. En dat bleek ook in deze klasse goed voor de oranje rozet, want Alexander Chitty kon De Boer niet kloppen en werd met Fierljep derde, achter Zuidema.

Duct tape
In de L en M was Daan van Geel niet te kloppen. Hij won eerst zaterdag al de klasse L en zondag won hij moeiteloos de klasse M met Gerdieneke. Nou ja moeiteloos, de ruiter uit Gees reed wel met een wat bijzondere uitrusting: een stuk duct tape om zijn rechter knie.

Daan van Geel en zijn duct tape knie.
Daan van Geel en zijn duct tape knie.
FOTO: STEVEN STEGEN

Aan de zijlijn dachten de toeschouwers al snel aan een blessure. Maar dat bleek niet zo te zijn, zo vertelde ‘duct tape Daan’. ,,Nee hoor, niets aan de hand. Alleen scheurde mijn rijbroek vanmorgen gelijk al. Het was niet zo’n nieuwe broek meer. En toen dacht ik: dan maar een plakbandje er over.”

verkleed cameravrouw Mareille van Geel Thea Mandemaker Eveline van der Veen Coevorden

CH Coevorden 2016

Foto's van het CH Coevorden 2016.

Deel dit met je vrienden