Lennard de Boer grossiert in overwinningen op CH Zuidwolde

Share
  • 27 juni 2016 19:29

door: redactie, 27 juni 2016 19:29

ZUIDWOLDE | STEGEN.NET

Lennard de Boer wist tijdens het CH Zuidwolde bijna alle springrubrieken te winnen. Zo schreef De Boer onder andere het sluitstuk, de 1.40-rubriek, op zijn naam met Zazou.
Lennard de Boer met VDL Edgar M.

Lennard de Boer won met VDL Edgar M de klasse ZZ op het CH Zuidwolde.
FOTO: STEVEN STEGEN

In deze 1.40-rubriek kwamen 17 combinaties aan de start, waarvan er vijf wisten door te dringen tot de barrage. Lennard de Boer bleek daarin opnieuw een klasse apart. Met Zazou (v. Guidam) zette hij een foutloze rit neer in 40,70. Daarmee was hij flink wat sneller dan de nummer twee. Michiel Brusse. Hij had met Kom la Rondine 42,88 seconden nodig. Julian Kraay stuurde Wings naar de derde plaats.

Ook in de ZZ-rubriek voerde Lennard de Boer de ereronde aan. Met VDL Edgar M (v. Arezzo VDL) was hij bijna een seconde sneller dan Elmar van Hoorn, die met Ashville als tweede eindigde. Julian Kraay werd ook hier derde, nu met Djin Djin.

Lennard de Boer won ook het Z-klassiek met Falanita. Hij zette Jan Diepman met Verity op bijna twee seconden achterstand in de barrage.