Nog meer afwisseling bij tweede editie Hippisch Holtrijk in Grolloo

Share
  • 29 juni 2016 10:51

door: redactie, 29 juni 2016 10:51

GROLLOO | STEGEN.NET

Na het succesvolle debuut van vorig jaar zet de organisatie van Hippisch Holtrijk in Grolloo bij de tweede editie van 1 tot en met 3 juli een volgende stap. Het hippische plattelandsevenement, dat opnieuw eindigt met de Derby van Drenthe, krijgt er een aantal onderdelen bij.
Aniek Diks won vorig jaar de eerste editie van Hippisch Holtrijk. Ze krijgt de felicitaties van voorzitter Derkjan Schepers.

Aniek Diks won vorig jaar de eerste editie van Hippisch Holtrijk. Ze krijgt de felicitaties van voorzitter Derkjan Schepers.
FOTO: STEVEN STEGEN

Om de uitbreiding goed te kunnen faciliteren beslaat Hippisch Holtrijk nu drie dagen. De ruiters en amazones leggen die dag springparcoursen af in de klassenB, L en M en nieuw is die dag de ondernemersavond, die samen met de gemeente Aa en Hunze is opgezet.

,,Hippisch Holtrijk is een spontaan initiatief van een vriendenclub”, legt voorzitter Derkjan Schepers uit. ,,Het is een breed opgezet plattelandsevenement, met veel paardensport. Die sport is zeer geschikt om te netwerken. Vandaar dat we de ondernemersavond als een zeer welkome aanvulling zien.”

Het publiek genoot vorig jaar met volle teugen tijdens de eerste editie van Hippisch Holtrijk.

Het publiek genoot vorig jaar met volle teugen tijdens de eerste editie van Hippisch Holtrijk.

Ook nieuw is een kleine landbouwbeurs op zaterdag 2 juli. Deze tweede dag van Hippisch Holtrijk wordt afgesloten met nog een nieuw element: Culinair Holtrijk. ,,Er worden lekkere streekproducten gemaakt en voorgesteld aan het publiek”, blikt de voorzitter vooruit.

Naast de nieuwe elementen komen ook vertrouwde onderdelen terug bij de tweede editie. Zo komen de tuigpaarden met hun verheven bewegingen weer in de baan en ook zijn er Friese paarden te bewonderen. Daarnaast is er op zaterdag een springwedstrijd voor veteranen, er is zondag een gezellig strodorp en zondagmiddag is uiteraard de nu al befaamde Derby van Drenthe, die vorig jaar werd gewonnen door de Brabantse amazone Aniek Diks. Ze verdiende daarmee toen 1.000 euro.

Topruiters
Ook dit jaar verwacht de organisatie weer veel topruiters die in actie zullen komen in het bijzondere parcours, dat veel natuurlijke elementen zal kennen. ,,Er komt zelfs een extra wal bij in het parcours”, zegt Schepers.

Het succes van de eerste editie heeft de organisatie als het ware vleugels gegeven. ,,We hebben er bij publiek, deelnemers en sponsors veel krediet mee opgebouwd en we zijn super gemotiveerd om alles dit jaar nog weer iets beter te doen”, aldus Derkjan Schepers.

Voorbeeld
De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS) volgt ook met grote belangstelling wat er in Grolloo uit de grond is gestampt. ,,De paardensportbond vindt ons een voorbeeld voor anderen en daar zijn we natuurlijk trots op.”

Meer info op de site van Hippisch Holtrijk.