Duitse dressuurploeg wint zonder echte concurrentie landenwedstrijd in Aken

Share
  • 16 juli 2016 19:43

door: Steven Stegen, 16 juli 2016 19:43

AKEN | STEGEN.NET

De Duitse dressuurploeg heeft zaterdag bij het CHIO in Aken onbedreigd de landenwedstrijd gewonnen. De belangrijkste concurrenten, Nederland en Groot-Brittanië, ontbraken.
De winnende Duitse dressuurploeg in de landenwedstrijd van het CHIO Aken. foto: CHIO Aken

De winnende Duitse dressuurploeg in de landenwedstrijd van het CHIO Aken.
FOTO: CHIO AKEN

De landenwedstrijd in Aken werd dit keer volgens de nieuwe Olympische formule verreden. De beslissing in het klassement viel na de Grand Prix en de Grand Prix Special. De beste prestatie werd in de Special geleverd door Kristina Bröring-Sprehe en de sprankelende Desperados. De amazone uit Dinklage behaalde in de Special 83,725%.

De 21-jarige Sönke Rothenberger leverde in beide proeven het weg te strepen resultaat voor Duitsland, maar de jonge ruiter liet met de nog maar 9-jarige KWPN’er Cosmo (Van Gogh x Frühling) een mooie progressie zien.

Dorothee Schneider zette de op een na beste proef neer met haar paard Showtime. Daarna volgde als derde routinier Isabell Werth en de merrie Weihegold, die weinig zin had om in de piaffe te komen en ook bij de wissels een fout maakte.

De Amerikaanse ploeg eindigde op flinke afstand als tweede. De ploeg bestond uit Katherine Bateson Chandler (Alcazar, KWPN, v. Contango), Arlène Page (Woodstock, KWPN, v. Havel), Shelly Francis (Doktor) en Steffen Peters, die met Legolas de hoogte Amerikaanse score neerzette. Denemarken werd derde.

In Aken zijn ook de Duitse teams bekend gemaakt. De Duitse dressuurploeg ziet er als volgt uit:

  • Isabell Werth met Weihegold
  • Kristina Bröring-Sprehe met Desperados
  • Dorothee Schneider met Showtime
  • Sönke Rothenberger met Cosmo
  • Hubertus Schmidt (reserve) met Imperio