Hummer en VMF Gladiator aan kop bij Subli Cup Nieuw en St. Joostland

Hummer en VMF Gladiator aan kop bij Subli Cup Nieuw en St. Joostland

11 juli 2016 11:55 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

NIEUW EN ST. JOOSTLAND | STEGEN.NET

Het Zeeuwse De Kroo Ruitersport stond dit weekend in het teken van dressuur. Naast Subtop kwamen ook de jonge paarden in actie in de Subli Competitie voor jonge dressuurpaarden.
Subli CUP

Subli Cup

Bij de vierjarigen ging de overwinning naar Maaike Zeeveld met Hummer. De nakomeling van St. Mouritz Jr. beschikt over drie goed gangen waar de jury bestaande uit Marlon van Wissen en Dirk de Haas 7.5’en en 8’en aan kwijt konden en daarmee op een score van 76,80% uitkwam.

Marie-José Calis wist opnieuw te overtuigen met Haute Couture (v. Bretton Woods). De zwarte nakomeling van het lichte Tour paard Ciska kreeg maar liefst een 9 op de expresieve draf en kwam op een score van 76,60%. Derde werd Femke de Laat met Hero ABC (v. Zhivago) met 75,2%) en de vierde prijs ging naar Jessica Nijpjes met Hurrican (v. Heinrich Heine) met 73%.

Vijfjarigen
Totilas-zoon VMF Gladiator pakte de winst bij de vijfjarigen. Stephanie de Frel reed de broer van het Grand Prix paard Toots naar een totaal van 73,8%. Nathalie van der Endt mocht de tweede prijs in ontvangst nemen met Duval’s Galliano met een score van 72,4%. De springhengst Astrello astammende Givency wist zich goed staande te houden tussen het dressuurgeweld. Zij behaalde onder het zadel van Annemieke Buizer 70,8% en de derde prijs.

De Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden bestaat uit 10 selectiewedstrijden. De beste vijf paarden per leeftijdscategorie rijden op 26 januari de finale tijdens Jumping Amsterdam.

 • Kalender overige wedstrijden
 • 24 juli Nigtevecht (inschrijving via lisa@stalveldhuisen.nl)
  7 augustus Ammerzoden (inschrijving via wedstrijd@gelderseboys.nl)
  1 september Breda (Outdoor Brabant, inschrijving via MijnKNHS) (Datum gewijzigd i.v.m. WK mennen)
  17 september Aerdenhout (NHRV, inschrijving via erik@nhrv.nl)
  25 september Drachten (Equi Drachten)
  9 oktober Emmeloord (Ruitersportcentrum NOP, inschrijving via MijnKNHS)
  9 december Halve finale Lunteren – De Nieuwe Heuvel (Op uitnodiging)
  26 januari Finale Jumping Amsterdam (op uitnodiging)