Dubbele overwinning Kenna Bakker en Binck op CH Oosterwolde

Share
  • 25 mei 2014 11:32

door: redactie, 25 mei 2014 11:32

blokjeOOSTERWOLDE | STEGEN.NET
Amazone Kenna Bakker behaalde zaterdag bij het CH Oosterwolde een dubbele overwinning. De amazone van de Morraruters pakte in beide ZZ-licht proeven de overwinning met Binck.

In de eerste proef zag Bakker haar optreden met Binck (v. Santano) beloond met precies 66%, waarmee jurylid Uschi Schokker haar net boven Marloes Oosterhof met Asimone B (65,43%) plaatste. Linda van der Hauw-Jansma werd met Boaz derde.

Kenna Bakker met Binck. archief

Kenna Bakker won met Binck beide ZZ-licht proeven.
archief

In de tweede proef wist Kenna Bakker opnieuw te imponeren en wist ze met een score van 63,714% opnieuw de overwinning naar zich toe te trekken. De tweede plaats werd gedeeld door Linda van der Hauw-Jansma (Boaz) en Marloes Oosterhof (Asimone B), die op 62,571% eindigden.

Kenna Bakker heeft Binck zelf naar het huidige niveau gereden. In 2010 werd de combinatie nog Fries kampioen in de klasse B. In augustus 2013 pakte het duo de Friese titel in de Z2. Bakker was uiteraard zeer tevreden over haar optreden met Binck in Oosterwolde. ,,Wauw, wat een topdag! Binck was heel fijn en ik heb twee goede proeven kunnen rijden”, aldus Bakker. Niet iedereen was trouwens tevreden, er was links en rechts wat kritiek te horen op de kwaliteit van de bodem. Op zondag staan de Z1 en Z2 en de k√ľr op het programma, evenals het springen.

KNHS-Subli competitie

In Oosterwolde stonden ook wedstrijden op het programma in het kader van de KNHS-Subli competitie. voor vier-, vijf- en zesjarige dressuurpaarden. Volgens Willemien Blanken, die deze wedstrijden samen met Jan Enne Kloosterboer jureerde, was er in alle drie leeftijdsgroepen sprake van een sterke kopgroep.

Bij de vierjarigen ging de zege naar Vai Bruntink met Fynona (v. Amp√®re). ,,Een paard dat net als de drie andere paarden die deze amazone aan de start bracht zeer goed werd voorgesteld. Fynona beschikt over drie hele goede gangen. Zo konden we voor de draf en stap een negen kwijt en voor de galop een acht. Fynona zou met iets meer halslengte gereden mogen worden. Voor ons een echt potentieel dressuurpaard en ook daarvoor konden we de negen kwijt”, aldus Blanken. Susan Bouwman-Wind (LR de Linderuiters) eindigde met Flashdance (v. Rhodium) als tweede.

Bij de vijfjarigen was het spannend want de kopgroep ontliep elkaar niet veel. De zege ging naar Veronique Roerink met Elvive (v. Tuschinski). ,,Een paard met een uitstekende stap, waar we een 9,5 voor konden geven. In de draf, die met veel uitdrukking wordt getoond, zou Elvive met name in het achterbeen iets sterker mogen zijn. In de galop is het gebruik van het achterbeen weer heel goed. Voor mij een paard met veel toekomst, maar ik zou nu toch nog graag iets meer lengtebuiging in de zijgangen willen zien”, aldus Blanken. Vai Bruntink legde in deze leeftijdscategorie beslag op de tweede plaats met El Paso (v. Wynton).

Bij de zesjarigen ging de zege opnieuw naar Vai Bruntink, die in deze wedstrijd de van Westpoint afstammende Darabel reed. ,,Een paard dat in alle drie de bewegingsvormen zeer goed scoort en dan in draf en galop enorm van de grond af beweegt. Deze combinatie lijkt kandidaat te zijn voor het WK in Verden en reed als enige in deze wedstrijd de wissels, terwijl alle andere dat deden door het tonen van een eenvoudige galopwissel. In die wissels zaten jammer genoeg nog een paar kleine haperingen. Daardoor zakten we iets in onze beoordeling voor de proefgerichte onderdelen. Maar voor alle andere onderdelen konden we een heel rijtje achten en negens kwijt en zelfs een negen en een half. Voor ons een paard met een heel mooi voorbeen, dat in zijn lichaam kan schakelen”, aldus Blanken. Femke Beljon (LR de Brinkruiters) eindigde met Discovery (v. Winningmood) als tweede.