Duitsland start toch in eerste divisie FEI Nations Cup

Share
  • 7 februari 2014 14:13

door: redactie, 7 februari 2014 14:13

blokjeGENÈVE | STEGEN.NET | FN
Opluchting in de Duitse springsport. De FEI laat de Duitse springruiters toch deelnemen aan de eerste divisie van de Furusiyya FEI Nations Cup. De deelname stond ter discussie nadat Duitsland vorig jaar in St. Gallen niet wilde starten vanwege slechte condities.

De Duitse bondscoach Otto Becker.

De Duitse bondscoach Otto Becker.

Door de terugtrekking zou Duitsland zich niet hebben geplaatst voor de eerste divisie voor dit jaar, maar de FEI heeft nu toch anders beslist. De Duitsers kunnen punten verzamelen bij de wedstrijden in Rome, Rotterdam, Hickstead en Dublin. Ze hadden daarin geen keus omdat andere, wel gekwalificeerde landen, voorrang hadden bij de keus.

De andere deelnemende landen in de hoogste afdeling zijn België, Frankrijk, Groot-Brittanië, Ierland, Spanje, Zwitserland, Zweden, Ukraine en Nederland. De finale is in oktober in Barcelona.

De Duitse bondscoach Otto Becker zegt blij te zijn dat er nu in elk geval duidelijkheid is. ,,We kunnen nu onze planning maken, ook met het oog op de wereldruiterspelen. De twee laatste Nations Cups zitten daar wel heel dicht vooraan, dus zullen er andere teams in Hickstead en Dublin starten”, zo verwacht hij.