Jeroen Dubbeldam vierde in Grote Prijs Falsterbo

Jeroen Dubbeldam vierde in Grote Prijs Falsterbo

10 juli 2016 19:26 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

FALSTERBO | STEGEN.NET | ANP

Jeroen Dubbeldam heeft zondag bij de Grote Prijs van Falsterbo net naast het podium gegrepen. De wereldkampioen van 2014 eindigde met SFN Zenith als vierde in de Zweedse stad. De winst ging naar Rolf-Göran Bengtsson, die voor eigen publiek de hoofdprijs pakte met Clarimo ASK.
Grote Prijs Falsterbo. Jeroen Dubbeldam werd met Zenith SFN vierde in de Grote Prijs van Falsterbo.

Jeroen Dubbeldam werd met Zenith SFN vierde in de Grote Prijs van Falsterbo.

Dubbeldam behoorde tot de twaalf ruiters die foutloos bleven in de eerste omloop. In de barrage liet hij met Zenith opnieuw alle balken liggen, maar zijn tijd van 46,20 seconden bleek net niet genoeg voor een podiumplaats. Bengtsson legde het parcours af in 43,83 en dat leverde hem een cheque van 66.000 euro op.

De Zweed kreeg op het podium gezelschap van de Braziliaan Eduardo Menezes (Quintol) en de Ier Kenny Darragh (Go Easy de Muze). Johnny Pals haalde met Fernando ook de barrage, maar werd daarin met acht strafpunten laatste.