KNHS stuurt ervaren team ponyruiters naar EK in Denemarken

Share
  • 11 juli 2016 12:07

door: KNHS, 11 juli 2016 12:07

ERMELO | KNHS

Bondscoach Edwin Hoogenraat heeft zijn team bekend gemaakt dat van 18 tot en met 21 augustus deelneemt aan het EK springen voor ponyruiters in Denemarken. Vier pony’s in het team hebben al aan eerdere EK’s deelgenomen en ook de ruiters en amazones zijn door de wol geverfd.

Paris Morssinkhof (Hierden) en Carrick 13 zaten vorig jaar ook al in het team dat vijfde werd in de landenwedstrijd. Carrick nam daarvoor voor Duitsland deel aan eerdere Europese Kampioenschappen.

Rowen van de Mheen (Hoevelaken) rijdt met Qauprice D’Astree zijn tweede kampioenschap op rij. Vorig jaar deden ze in de finale nog mee in de strijd om de individuele medailles waarin ze als vierde eindigden. Twee jaar geleden in Millstreet reed Rowan met Ensilla.

Zijn zus Elize zit dit jaar net als vorig jaar in het team met Ensilla. Daarnaast heeft Elize ook de beschikking over haar pony Gregory.

Charlotte Kuijpers (Oirlo) is nieuw in het team. Haar pony Kosmo van Orchid’s was er twee jaar geleden al bij met zus Babette. De bruine hengst heeft heel veel internationale ervaring en is met Charlotte opgenomen in het A-kader.

Doelstelling bereikt
ZZ-Indoorkampioen Iris Zwienenberg (Markelo) en Bora-Bora completeren het team. De doelstelling die Iris dit voorjaar na het behalen van de titel uitsprak is bereikt: het EK rijden in haar laatste ponyjaar, waarin ze internationaal debuteren.

Edwin Hoogenraat zal later bekend maken welke van de vijf de reserve-combinatie wordt.

Het Europees kampioenschap voor ponyruiters is van 17 tot en met 21 augustus in Aarhus-Vilhemsborg in Denemarken. Naast het springen komt Nederland ook aan start met een dressuur- en een eventingteam, die later bekend gemaakt worden.