archief
contact
+31 6 53239630

Michael Greeve met Eurohill’s Africa naar zege op CH De Wolden

VEENINGEN – Twaalf jaar deed hij mee op het CH De Wolden, tot nu toe zonder zege in de Grote Prijs. Maar deze keer was het raak voor Michael Greeve. De 34-jarige ruiter won voor eigen publiek met Eurohill’s Africa.
Michael Greeve CH De Wolden Eurohill's Africa.

blokjeVeeningen | Stegen.net
De Grote Prijs van het eerste weekend van het CH De Wolden kreeg met Michael Greeve een Drentse winnaar. De 34-jarige ruiter won voor eigen publiek met de soepel springende merrie Eurohill’s Africa.

Michael Greeve CH De Wolden Eurohill's Africa.
Michael Greeve rijdt de ereronde op het CH De Wolden met Eurohill’s Africa.
FOTO: Steven STEGEN

Parcoursbouwer Louis Konickx had een zwaar parcours opgesteld. Van de 50 deelnemers bleven er maar acht foutloos. Met Albert Zoer en Michael Greeve waren de Drentse ruiters daarbij sterk vertegenwoordigd.

Doorn Kuipers hoorde tot de favorieten, maar in de barrage kreeg de fraai rijdende ruiter met Ad Blossom twee springfouten. Dat was ook bij Albert Zoer het geval. De ruiter uit Echten probeerde te stunten en ging als een speer met Heechhiem’s Cancun Vdm. Maar ook Zoer hoorde twee balken vallen en werd daarmee nog zesde.

Michael Greeve startte als vierde in de barrage en kwam na een vloeiende rit op een foutloze ronde in 38.31. Alleen de Brit Joe Whitaker was nog sneller, maar hij maakte een fout. Julia Kayser kwam met Sterrehof’s Ushi ook nog dicht in de buurt van Greeve, maar de Oostenrijkse amazone kwam net te kort en werd tweede.

‘Eindelijk gelukt’
Michael Greeve was een blije ruiter. ,,Ik heb alle 12 edities meegedaan en was er een paar keer dicht bij. Nu is het eindelijk gelukt. CH De Wolden winnen stond hoog op mijn verlanglijst.”

De winnende merrie Eurohill’s Africa is in eigendom van de fokker, Geert Weggemans en van Christiaan Hendriksen uit Pesse, die ook voorzitter is van het CH De Wolden. ,,Een mooiere afsluiting van deze eerste week is voor mij dan ook niet denkbaar”, zei Hendriksen met schorre stem.

Ook Jan Broek was meer dan tevreden over de eerste week. ,,Een mooie winnaar en geen ambulance of dierenarts op het terrein gehad. Wat wil je nog meer?” Nou ja, droog weer dan. Want zondag was het zonnig, maar regenval in de nacht eiste wel z’n tol op de parkeerterreinen. ,,We gaan daar hard aan werken om het donderdag bij de start van de tweede week weer in orde te hebben”, aldus de voorzitter.

Uitslag Grote Prijs CH De Wolden 2016, eerste week

ruiter
land
paard
afstamming
resultaat
1 Michael Greeve
Netherlands
Eurohill’s Africa
v. Guidam
0-38.31
2 Julia Kayser
Austria
Sterrehof’s Ushi
v. Vigo d’Arsouilles
0-39.48
3 Emile Karim Fares
Libya
Captain Z
v. Lord Z
0-43.43

Total
0
Shares
gerelateerde berichten
Total
0
Share