archief
contact
+31 6 53239630

Noordelijke meertallen presteren sterk op Hippiade

ERMELO – Noordelijke teams presteerden tijdens de Hippiade sterk bij de meertallen. Zo ging de RV Exloo met twee titels in de zwaarste klasse naar huis en werd RV Neta kampioen viertallen klasse L. Ook het Z-Friezenteam Groningen kwam sterk voor de dag.
Het winnnende zestal van de RV Exloo tijdens de proef op de Hippiade. foto: Steven Stegen

Ermelo | STEGEN.NET | KNHS

Een aantal Noordelijke teams presteerde tijdens de Hippiade sterk bij de meertallen. Zo ging de RV Exloo met twee titels in de zwaarste klasse naar huis en werd RV Neta kampioen viertallen klasse L.
Het winnnende zestal van de RV Exloo tijdens de proef op de Hippiade. foto: Steven Stegen
Het winnnende zestal van de RV Exloo tijdens de proef op de Hippiade.
FOTO: Steven Stegen

Hoogtepunt voor de meertallen was de kür op muziek, een rubriek die in handicap werd verreden. RV Exloo acteerde op Z-niveau en de ploeg van Koos Naber wist overtuigend kampioen te worden met een prima score van 73,250%.

De ploeg van RV Exloo won daarvoor ook de gewone proef voor zestallen klasse M/Z met 67,42%. De ook nu weer fraai uitgedoste deelnemers van Research Drive’s Kasteelruiters werden in deze rubriek mooi tweede. Bij de zestallen klasse L ging de titel naar RV Trynwâlden uit het Friese Oentsjerk.

Teamgeest
Commandant Koos Naber van de RV Exloo: ,,Door het viertal of zestal rijden wordt de teamgeest versterkt. Na afloop van de trainingen drinken we samen altijd nog wat en bespreken we de training. Het samen rijden werkt ook verder door in de paardensport, want ook als onze ruiters individueel op wedstrijd gaan, zoeken ze elkaar toch op de wedstrijd op en beleven de sport samen in plaats van alleen en dat is heel goed. Ik durf rustig te stellen, dat iedere combinatie verbetert door het rijden in een vier- of zestal.”

De ploeg van RV Neta wist grote indruk te maken bij de viertallen klasse L. De deelnemers van de club uit Winschoten reden zich precies één procent los van de concurrentie.

Z-Friezenteam Groningen
Tevredenheid was er ook bij het viertal van Nienoord, beter bekend als het Z-Friezenteam Groningen. Dit is het enige viertal dat op ZZ-niveau uitkomt. Er werd daarom in handicap gereden met de klasse Z en daardoor eindigde het team als derde.

Het Z-Friezenteam Groningen kwam als enige aan de start in de klasse ZZ en werd in de gecombineerde klasse derde. foto: Doranka Groote
Het Z-Friezenteam Groningen kwam als enige aan de start in de klasse ZZ en werd in de gecombineerde klasse derde.
FOTO: Doranka Groote

De score van het Z-Friezenteam van 67,33% mocht er zeker zijn. De equipe bestond uit Mellanie Meijer met Thijs v. O (Fabe x Reitse), Janine Gorter met Wietse H (Fabe x Leffert), Ineke van Dieren met Hielke H (Leffert x Piter) en Belinda Sijbesma met Hindrik van Ypey (Beart x Rypke). Het Z-Friezenteam stond onder leiding van commandant Marja Dijkstra.

Total
1
Shares
gerelateerde berichten
Total
1
Share