Tweede editie Outdoor Tolbert: ‘ruiters zijn enthousiast, de belangstelling is enorm’

Tweede editie Outdoor Tolbert: ‘ruiters zijn enthousiast, de belangstelling is enorm’

14 september 2016 11:55 0 Door Steven Stegen
Deel dit met je vrienden

Tolbert | STEGEN.NET

Outdoor Tolbert staat aan de vooravond van de tweede editie. Van 21 tot en met 25 september wordt er weer volop gesprongen bij de HJC-manege. ,,De vooruitzichten zijn voortreffelijk. De belangstelling is enorm”, zegt Martha Hummel van de organisatie.
De hoofdpiste van Outdoor Tolbert zoals die er vorig jaar bij lag.

De hoofdpiste van Outdoor Tolbert zoals die er vorig jaar bij lag.
FOTO: Steven Stegen

En dat is niet zo vreemd, want het vorig jaar geboren Outdoor Tolbert stond na één editie al nadrukkelijk op de kaart. Op de prachtige terreinen vielen onder de uitbundig schijnende septemberzon vorig jaar alleen maar positieve reactie te horen. Van ruiters, bezoekers en standhouders.

Mond op mond reclame
,,Dat helpt ons nu enorm”, blikt Martha Hummel terug. ,,We merken dat er over gepraat wordt. Er is geen betere reclame dan mond op mond reclame. Zo maken ruiters elkaar enthousiast om naar Tolbert te komen. Ik wil in dit verband ook zeker Albert Zoer noemen. Die heeft veel reclame voor ons gemaakt en is bijna tot een soort ambassadeur uitgegroeid.”

Martha Hummel Outdoor Tolbert

Martha Hummel: ‘De ruiters zijn erg enthousiast.’

De organisatie verwacht tijdens de vijf wedstrijddagen zo’n 750 deelnemers per dag. ,,Jur Vrieling komt natuurlijk, maar ook Albert Zoer, Piet Raijmakers jr, Michael Greeve en Ruben Romp. Er waren nog veel meer topruiters die belangstelling hebben, zoals Gerco Schröder en Maikel van der Vleuten, maar het paste niet in hun schema, zij gaan nar de Nations Cup in Barcelona”, aldus Hummel.

Mooie prijzen
De deelnemers rijden bij Outdoor Tolbert om mooie prijzen. Op zaterdagavond is de Z/ZZ-finale, met als inzet de paardentrailer van Impex. Op zondagmiddag is de finale van het 1.40, met als hoofdprijs een trainingsmolen voor vier paarden, aangeboden door Molenkoning. Lexus is de nieuwe hoofdsponsor van Outdoor Tolbert.

Verder is er op drie avonden live muziek, er zijn standhouders, de tent komt tussen de twee all-weather pistes in te staan en er is ook aandacht voor de pony’s. ,,Het CHIO Rotterdam heeft voor de beste ponycombinatie 10 vrijkaarten voor de landenwedstijd in Rotterdam beschikbaar gesteld, dit onder het thema wie de jeugd heeft heeft de toekomst. Ook hebben we een Bixie-wedstrijd en een kinderdorp.”

 • Globaal programma:
  woensdag 21 september: 14.00 springen pony’s B t/m ZZ
  donderdag 22 september: Louwe piste: vanaf 8.00 B, Z, ZZ en 1.40 Gea Piste: 09.00 L, M en L
  vrijdag 23 september: Louwe Piste: 08.00 Z, 14.00 M en rond 20.00 ZZ, Gea Piste: L, B en L
  zaterdag 24 september: 09.00 troostfinale Z/ZZ, 12.00 kleine finale Z/ZZ, 19.00 finale B, 20.00 finale Z/ZZ
  zondag 25 september: diverse finales, 14.00 Grote Prijs 1.40