James Robert Billington succesvol tijdens Jumping Franeker

Share
  • 11 december 2017 09:57

door: redactie, 11 december 2017 09:57

🔴 Franeker De finale van het driedaagse Jumping Franeker is gewonnen door James Robert Billington. Hij had in de Grote Prijs twee troeven in de strijd en zegevierde met Daranta (v. Heartbreaker).

Vier deelnemers kwamen foutloos door de basisronde van 22 deelnemers, waaronder James Robert Billington, die twee troeven in handen had met zowel Daranta (v. Heartbreaker) als Fancy Roos VDL (v. Baltic VDL).

In de bloedstollende barrage, zegevierde Billington op Daranta en nam daarmee de gratis dekking van VDL Stud Bears ter waarde van ‚ā¨ 800,- plus een flink geldbedrag mee naar huis in Bears.

James Robert Billington op weg naar de overwinning met Daranta.

James Robert Billington op weg naar de overwinning met Daranta.
📸 Arjen Schilperoord

Martin Sterk ging dapper de strijd aan met Cetaldine WH (v. Douglas), maar kwam twee-en-halve seconde tekort en kon Billington dus niet van de troon stoten. Chantal Megchelenbrink reed met Eiaralda (v. Clinton) eveneens foutloos en kon na Sterk op het ereschavot plaats nemen.

Beste ruiter over twee M parcoursen was wederom James Robert Billington, ditmaal met Hero S (v. Zirocco Blue). Daarmee kon hij opnieuw naast mooie enveloppe een dekking t.w.v. ‚ā¨ 750,- in ontvangst nemen, ditmaal van de hengst Zotirco AES. Beste combinatie klasse L was de jonge amazone Justine Ruiter op Benz (v. Indorado) die daarmee een Stubben hoofdstel ter waarde van ‚ā¨ 200,- mee naar huis kon nemen.

Veteranen
Het Fries Kampioenschap Veteranen klasse Z werd gewonnen door Lammert van der Veen op Caballero. Het M Thea Kooistra op Festina, het L door Tryntsje Lycklama a Nijeholt met Zirahfee en de B Henriette Kooistra op Hodena.