Home » Officiële opening en open dag in manege RV en PC Oostermoer
kort nieuws

Officiële opening en open dag in manege RV en PC Oostermoer

Gieterveen | STEGEN.NET

Hoewel rijvereniging en ponyclub Oostermoer vorig jaar december de deuren van haar spiksplinternieuwe accommodatie in Gieterveen al voor de leden opende, vindt zaterdag 15 oktober aanstaande de officiële eerste open dag plaats.

De nieuwe manege van RV en PC Oostermoer in Gieterveen. foto: RV Oostermoer
De nieuwe manege van RV en PC Oostermoer in Gieterveen.
FOTO: RV en PC Oostermoer

Dat is dan precies één dag voordat de vereniging haar eerste bixiewedstrijd op de nieuwe locatie organiseert.

De afgelopen jaren zijn de stichting en rijvereniging erg druk geweest met de realisatie van hun eigen accommodatie. Voorheen waren ze gevestigd in Gieten, maar nu is er een prachtige manege aan de Tjassenswijk in Gieterveen uit de grond gestampt.

De manege wordt gebruikt voor de dressuur-, spring- en jeugdlessen van de vereniging, maar biedt haar leden ook de mogelijkheid tot vrij rijden en vanaf aankomende winter is het er zelfs mogelijk om paarden of pony’s te stallen.

Voorzieningen
Alle voorzieningen zijn aanwezig. Denk hierbij aan een binnen- en buitenbak waarbij erg veel aandacht aan de kwaliteit van de bodem is besteed, afspuit- en opzadelplaatsen, luxe stallen en de mogelijkheid voor weidegang voor de viervoeters.

Dit alles is op zaterdag 15 oktober en zondag 16 oktober voor iedereen te bewonderen. Op zondag wordt er een bixiewedstrijd georganiseerd. Dit is een zeer toegankelijk wedstrijdje voor de allerkleinsten met hun pony’s en is onderdeel van de Aa en Hunze bixiecup. Deelnemen is nog mogelijk.