Nieuwe hal Stroomruiters op hoogste punt in week van uitersten

Share
  • 23 februari 2013 15:46

door: redactie, 23 februari 2013 15:46

Het is een week van uitersten voor de Stroomruiters uit Beilen. Afgelopen dinsdag was het emotionele afscheid van de overleden voorzitter Willem van Es en twee dagen later werd het hoogste punt bereikt van de nieuwe hal.

Verdriet en feest dus in één week, maar het realiseren van de nieuwe hal was een vurige wens van Willem van Es. ,,Met het doorgaan van de werkzaamheden hebben we gehandeld zoals hij dat graag wilde”, zo stelt de bloeiende vereniging. De nieuwe rijhal is voor De Stroomruiters bittere noodzaak. De vereniging beschikt bij haar grote manege over een inrijbak, die veelal erg druk bezet is. Om bijvoorbeeld het Drents Kampioenschap te mogen organiseren, wat de vereniging al vele jaren met groot succes doet, is de inrijbak eigenlijk te klein van omvang. Maar de hippische sportbond KNHS geeft de club al enige jaren dispensatie, zodat de kleine inrijbak toch gebruikt kan worden.

De bouw van de nieuwe hal in Beilen is begonnen. ©Ron de Vos

De bouw van de nieuwe hal in Beilen is begonnen. ©Ron de Vos

Om te zorgen dat er nu een rijbak wordt gerealiseerd die aan alle eisen voldoet, wordt aan de nieuwe hal gebouwd. ,,De nieuwe rijhal krijgt een afmeting van 25 bij 65 meter. Door deze afmeting kan de hal ook gebruikt worden voor wedstrijden, waardoor het mogelijk is voor onze vereniging om bijvoorbeeld twee concoursen tegelijk te houden”, laat de bouwcommissie van De Stroomruiters weten.

De werkzaamheden voor deze hal zijn in december begonnen. ,,Er staat geen druk op de ketel om de hal heel snel gereed te hebben, want in april begint het buitenseizoen. Maar we willen er in ieder geval in het volgende winterseizoen volledig gebruik van kunnen maken”, aldus de bouwcommissie. De bloeiende vereniging bouwt de nieuwe hal nagenoeg geheel in eigen beheer, met inzet van veel vrijwilligers.