Jan Dolfing klasse apart op CH Bedum

Jan Dolfing klasse apart op CH Bedum

28 juli 2002 21:51 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

BEDUM | STEGEN.NET
Jan Dolfing heeft zaterdag tijdens het CH Bedum uitstekend gepresteerd. De routinier uit Vries won de twee belangrijkste rubrieken van het geslaagde evenement. Dolfing zegevierde zowel in de Nissan/KNHS Challenge als in de Grote Prijs, een trialparcours met een aantal natuurlijke hindernissen.

De Grote Prijs voor de beste Z- en ZZ-combinaties was voor veel deelnemers een pittige opgave. Alleen de allerbesten wisten foutloos te blijven, waaronder Piet Raymakers junior, die met Lucca Lee uiteindelijk de zesde plaats innam.

Klasse apart
Jan Dolfing bleek een klasse apart. De manegehouder rondde het parcours met Jaroeska (v. Palfrenier) foutloos af in 169.62 seconden. Hij bleef daarmee baas over Freek van der Laan uit Zuidlaren op New Again (v. Henzo) en de als derde geplaatste Jur Vrieling met Labor`s VDL Online.

In de strijd om de Nissan KNHS Challenge was Jan Dolfing ook al de beste. Met Jaroeska zette hij in de barrage een sensationele tijd neer. Job Oldenziel uit Gieten werd met Ofichem`s Larco (v. Farmer) tweede. Theresia Vrieling stuurde Labor’s Nashbrigdes naar de derde plaats. Hester Klompmaker eindigde met de hengst No Limit als vierde. Piet Raymakers junior was veruit de snelste, maar hij maakte met Dayade een fout en eindigde als zesde.