World Equestrian Games 2018 in Amerikaanse Tryon

World Equestrian Games 2018 in Amerikaanse Tryon

5 november 2016 14:01 0 Door KNHS
Deel dit met je vrienden

🔴 Tryon Het WK paardensport, of ook wel de World Equestrian Games, wordt in 2018 in het Amerikaanse Tryron gehouden. Dat heeft de FEI besloten. De spelen zouden in het Canadese Bromont worden gehouden, maar de organisatie daar trok zich terug.

De FEI World Equestrian Games 2018, zoals het evenement officieel heet, worden gehouden van 10 tot en met 23 september. Er zijn titels te verdienen in acht hippische disciplines.

De FEI World Equestrian Games 2018 (WEG) worden gehouden op het Tryon International Equestrian Center in Noord Carolina. Het kampioenschap stond oorspronkelijk gepland in augustus, maar uit het oog van de klimatologische omstandigheden en het paardenwelzijn is besloten de titelstrijd te verplaatsen naar september.

De Belgische FEI-voorzitter Ingmar de Vos was onder de indruk van de voordracht die de organisatie in Tryon deed. ,,Het is een prachtige accommodatie en de infrastructuur die nodig is voor een goed kampioenschap in alle acht de disciplines is al aanwezig. We hebben alle vertrouwen in de organisatie.”
De disciplines die worden verreden tijdens dit WK zijn springen, dressuur, eventing, para-dressuur, vierspan mennen, endurance, voltige en reining,

500 hectare

Het hippische centrum in Tryon is gesitueerd op een ruim 500 hectare groot terrein en beschikt over 1200 vaste stallen en 12 pistes waaronder een hoofdpiste met een tribune capaciteit van 12.000 zitplaatsen.

Het terrein beschikt daarnaast over een schitterend buitengebied voor de cross country van de eventing en de marathon voor het vierspannen. Ook voor de endurance liggen er vele kilometers aan route klaar. Daarnaast zijn er uitstekende faciliteiten voor sporters en toeschouwers. Een uiterst moderne paardenkliniek wordt op dit moment gebouwd.

FEI World Equestrian Games™ worden eens in de vier jaar gehouden. Eerdere edities vonden plaats in 1990 in Stockholm (Zwe), in 1994 in Den Haag, 1998 in Rome (Ita), in 2002 in Jerez (Spa), in 2006 Aken (Dui), in 2010 in Kentucky (VS). De laatste WEG in het Franse Caen-Normandië in 2014 verliepen voor Nederland met een enorme medailleoogst zeer succesvol.
🔴 Stegen.net | Knhs