archief
contact
+31 6 53239630

Deelnemers voor Europees kampioenschap in Rotterdam bekend

🔴 ROTTERDAM Nog even en het EK Rotterdam barst los. Het Europees kampioenschap springen, dressuur en para-dressuur (19 t/m 25 augustus) mag zich verheugen op de komst van 220 combinaties die uit 33 landen komen. Afgelopen weekend is de inschrijving gesloten.
Peder Fredricson zette met H&M All In de beste prestatie neer.
Peder Fredricson met H&M All In.
📸 FEI | Claes Jakobsson

🔴 Rotterdam
Nog even en het EK Rotterdam barst los. Het Europees kampioenschap springen, dressuur en para-dressuur (19 t/m 25 augustus) mag zich verheugen op de komst van 220 combinaties die uit 33 landen komen. Afgelopen weekend is de inschrijving gesloten.

Voor het EK springen hebben zich 84 combinaties uit 25 landen aangemeld waarvan 15 landen naast de invididuele medailles ook zullen strijden om de teammedailles. De Ieren verdedigen in Rotterdam de teamtitel en de Zweed Peder Fredricson zal zijn individuele titel verdedigen. Fredricson greep de titel in augustus 2017 in Gothenburg met H&M All In.

Peder Fredricson zette met H&M All In de beste prestatie neer.
Peder Fredricson met H&M All In.
📸 FEI | Claes Jakobsson

Daarnaast staat voor een aantal teams ook een Olympisch startbewijs op het spel in Rotterdam. Tijdens de World Equestrian Games 2018 hebben USA, Zweden, Duitsland, Zwitserland, Nederland en Australiƫ de zes beschikbare Olympische startbewijzen geclaimd.

Dat maakt dat top teams uit o.a. Groot-Brittanniƫ, Frankrijk, Belgiƫ, Spanje, Italiƫ en Ierland in Rotterdam de strijd zullen aangaan voor de drie Olympische startbewijzen die er te winnen zijn. Het laatste startbewijs kan verkregen worden tijdens de finale van de FEI Nations Cup in Barcelona.

EK-dressuur

Maar liefst 70 deelnemers uit 24 landen hebben zich aangemeld voor het EK-dressuur. Daarvan strijden 14 landen om de teamtitel die sinds het afgelopen Europese Kampioenschap in handen is van het Duitse Team. De individuele titel bij de dressuur is in handen van de Duitse amazone Isabell Werth. Ook bij het Longines FEI Europees Kampioenschap Dressuur presented by Rabobank zal er niet alleen om de titels gestreden wordt maar ook om drie Olympische startbewijzen.

Vijf landen, te weten Duitsland, Groot-Britanniƫ, Zweden, Nederland en Spanje, hebben zich al gekwalicificeerd voor Tokyo 2020 door hun prestaties tijdens de World Equestrian Games in 2018. De overige landen gaan in Rotterdam proberen hun Olympische kwalificatie zeker te stellen.

Bij het EK Para-Dressuur strijden in Rotterdam 66 deelnemers uit 21 landen. Ook hier hebben 14 landen zich aangemeld met een team. De Britten verdedigen de Europese teamtitel in Rotterdam en zullen zeker beducht zijn voor de Para TeamNL ruiters die de Britten tijdens de afgelopen Wereldruiterspelen onttroonden.

🔴 Stegen.net | Persbericht

Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel