Wereldruiterspelen 2018 mogelijk toch niet naar Canada

Wereldruiterspelen 2018 mogelijk toch niet naar Canada

1 juli 2013 23:36 Uit

Door redactie
 
Deel dit bericht
Leestijd: < 1 minuut

De vraag wie in 2018 de wererldruiterspelen mag organiseren is weer open. De beoogde kandidaat, het Canadese Bromont/Montreal, kan op dit moment volgen de paardensportbond FEI onvoldoende financiële zekerheid bieden.

world equestrian games

Logo’s van de voorbije wereldruiterspelen.

De verwachting was dat de FEI de world equestrian games maandag zou toewijzen aan de Canadezen, maar de race is nu weer open, al hoopt de FEI dat Bromont alsnog de gevraagde garanties kan geven. ,,Het aanbod dat er al ligt is indrukwekkend, zeker op het technische vlak. Dat we nu een pas op de plaats moeten maken is voor iedereen teleurstellend”, zei FEI-presidente Prinses Haya.

De FEI vindt dat de overheid garant moet staan voor eventuele tekorten. ,,Anders lopen de organisatie en de FEI onaanvaardbare risico’s”, aldus de bond. ,,In deze situatie kunnen we niet anders dan ook andere plaatsen weer uitnodigen om de organiatie op zich te willen nemen.” Bromont wordt daarbij nadrukkelijk gevraagd om toch te proberen te spelen alsnog binnen te halen. De Canadezen hebben inmiddels aangegeven met een nieuw bod te zullen komen.