archief
contact
+31 6 53239630

Francis Turkensteen en Loes Corsel win­naars bij selec­tie Drents kampioenschap

EXLOO — Francis Turkensteen (ZZ-licht) en Loes Corsel (Z2) won­nen zon­dag de zwaar­ste klas­ses bij de selec­tie voor het Drents kam­pi­oen­schap. In de Z1 maakte Judith Pietersen een droom­de­buut met de Fries Kop Jansen LimiTed Edition met een mega­s­core van 246 punten. 
selectie Drents kampioenschap. Francis Turkensteen

Exloo | STEGEN.NET

Francis Turkensteen (ZZ-licht) en Loes Corsel (Z2) won­nen zon­dag de zwaar­ste klas­ses bij de selec­tie voor het Drents kam­pi­oen­schap. De selec­tie werd op het laat­ste moment naar Exloo verplaatst.

De ver­plaat­sing had te maken met de glad­heid van afge­lo­pen zater­dag, waar­door de geplande selec­tie in Assen werd afge­bla­zen. Ook in Sleen viel het pro­gramma deels weg, maar geluk­kig bleek de net ver­nieuwde accom­mo­da­tie in Exloo op zon­dag beschikbaar.

selectie Drents kampioenschap. Francis Turkensteen
Francis Turkensteen won in Exloo de selec­tie ZZ-licht.

In de ZZ-licht kwa­men maar vier com­bi­na­ties aan de start, waar­bij Francis Turkensteen ruim­schoots aan kop kwam. De ama­zone uit Zwiggelte behaalde met Enieta 232,5 pun­ten. Turkensteen won eer­der al de selec­tie in Bronneger op 20 novem­ber. Ze is daar­mee ver­ze­kerd van deel­name aan de finale in het Hippisch Centrum Emmen in Erica.

De tweede plaats was in Exloo voor Trea Mulder met Brinkhof’s EnVogue. De com­bi­na­tie reed al de derde selec­tie en ein­digde eer­der op de tweede en vierde plaats. Mulder kwam in het Hippisch Centrum Exloo tot een score van 223,5. Ina Beuving werd met Erona Utopia derde.

Corsel wint Z2
In de Z2 voerde Loes Corsel het klas­se­ment aan. De erva­ren ama­zone uit Coevorden werd met haar paard Disney beloond met 239,5 pun­ten. Of Corsel ook de finale haalt is nog onze­ker. De eer­ste wed­strijd in Zuidwolde kwam ze niet aan de start en bij de tweede wed­strijd in Bronneger reed ze haar proef niet uit. Er komt nog een vierde selec­tie in Exloo op 15 janu­ari. De twee beste sco­res wor­den omge­re­kend in plaat­sings­pun­ten en tel­len mee voor het klassement.

Floor Vos pakte in Exloo de tweede plaats in de Z2. Met Fine-Tuned DFV kwam ze tot een knappe score van 235,5. Natascha Veen ein­digde op één puntje ach­ter­stand als derde met Damoiselle. Daarna volgde als vierde Paulien Alberts met Enrico.

Droomdebuut
In de Z1, ook tel­lend voor de selec­tie, was er een mon­ster­score voor Judith Pietersen. Zij behaalde met Kop Jansen LimiTed Edition een top­score van 246 pun­ten. „Het was onze eer­ste keer in de Z1. Je mag wel spre­ken van een droom­de­buut”, aldus Pietersen op Facebook. De com­bi­na­tie maakte eer­der al indruk in de Subli Cup en mag op 26 janu­ari daarom deel­ne­men aan Jumping Amsterdam.

De tweede plaats in de Z1 was voor Anja Prop met Fynona (236 pun­ten) en Wilmer Lanning ein­digde als derde met De Bonte Drie Sir Mendel DWL.

gerelateerde berichten
Total
6
Share