Adelinde Cornelissen kampioen in ZZ-zwaar met Parzival’s broer Fleau de Baian

  • 26 februari 2017 10:50
door: redactie, 26 februari 2017 10:50

Ermelo | STEGEN.NET | KNHS

Adelinde Cornelissen is de eerste KNHS Indoorkampioen van 2017 geworden. Met Fleau de Baian, de volle broer van haar topper Parzival, won Cornelissen zaterdag met overmacht beide proeven in het ZZ-Zwaar kampioenschap.

Al in de eerste proef kwam Cornelissen als winnares uit de bus. In de afsluitende kür deed ze er nog een schepje boven op en won ze met afstand.

Achter de winnares kwam Febe van Zwambagt op een knappe tweede plaats met haar Fs Las Vegas. De derde plaats ging naar Jennifer Sekreve met San Siro. Deze twee amazones zaten elkaar zeer dicht op de hielen. Van Zwambagt was iets beter in de eerste proef, Sekreve in de kür. 0,025% was het uiteindelijke verschil in het voordeel van Young Rider Van Zwambagt.

Volle broer
Adelinde is lovend over de volle broer van haar topper Parzival. ,,Ik begon eigenlijk zonder verwachting, want dit is pas de eerste kür die hij loopt. Het is dan misschien de volle broer van Parzival, hij is ook totaal anders. Parzival was altijd heel bang, Fleau loopt hier zo naar binnen en vindt eigenlijk alles leuk. Hij wordt in augustus pas zeven jaar, maar hij doet alles heel makkelijk en vindt ook alles leuk. Echt genieten dit”, lacht Cornelissen die na dit kampioenschap de overstap naar de Lichte Tour wil maken met de vos.

Fleau de Baian is in eigendom van de amazone en de heer Gerard Korbelt. De hengst is in Oldenburg en bij het AES goedgekeurd en zal waarschijnlijk aan het einde van dit jaar ook bij het KWPN worden aangeboden op de hengstenkeuring.

Lichte tour
De eerste rubriek van de Lichte Tour is gewonnen door Diederik van Silfhout met Expression met 74.69%. Lynne Maas reed Electra naar de tweede plaats met 72.95%, op plaats drie kwam Geert-Jan Raateland met Don Bravour 70.92%.

In de Grand Prix werd de dienst uitgemaakt door Marieke van der Putten en Adelinde Cornelissen. Van der Putten reed Glock´s Federleicht naar de winst met de fraaie score van 74,07%, met Ambria werd de amazone ook nog eens tweede met 71,30%. Cornelissen werd met haar troeven Zephyr en Aqiedo met 71,03% en 70,60% derde en vierde. Beide amazones mogen zondag in de finale één paard starten, in principe heeft Marieke gekozen voor Glock´s Federleicht en Adelinde voor Zephyr.

Ook Lynne Maas had dit luxe probleem. Zij werd met Uranium W vijfde met 68,97% en met Zamora zevende met 67,50%. Lynne zet haar kaarten op Uranium W. Theo Hanzon werd met Helena vh Goorhof zesde.

  • Uitslag KNHS Kampioenschap ZZ-Zwaar 2017
    1. Adelinde Cornelissen (Nijkerk) – Fleau de Baian, 73.815% (70.380% en 77.250%)
    2. Febe van Zwambagt (Bergharen) – Fs Las Vegas, 70.769% (68.330% en 73.208%)
    3. Jennifer Sekreve (Elspeet) – San Siro, 70.745% (68.240% en 73.250%)